Milena Rašić se nada da će sanirati povredu do EP: Ne odustajem od šampionata

Milena Rašić, kapiten srpskih odbojkašica je ubeđena da će predvoditi tim na kontinentalnom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji: Tim oko mene pokušava da me vrati na teren što pre

VEST da je Milena Rašić povređena najviše je zabrinula selektora Zorana Terzića, koji je svestan da bez glavnog šrafa ekipe i jednog od najboljih svetskih blokera ništa neće biti isto. Međutim, Rašićeva je ubeđena da će predvoditi srpski tim na šampionatu u Azerbejdžanu i Gruziji (22. septembar – 1. oktobar).

  • Nije se baš u pravom trenutku dogodilo, ali dajem sve da odem na Evropsko prvenstvo – kaže Milena. – Nije mi se desilo do sada u karijeri da u istoj godini vežem tri povrede. Međutim, oporavak ide dobro, tim oko mene pokušava da me vrati na teren što pre.

Naše odbojkašice su smeštene u grupu D, zajedno sa selekcijama Češke, Holandije i Belgije. Uvodne utakmice odigraće pred azerbejdžanskom publikom u Gendži, gde će tražiti kartu za završnu fazu, koja je na programu u Bakuu.

  • Bronza na Gran-priju, ali i igre koje smo prikazale tokom cele prethodne sezone, sigurno govore da smo jedan od glavnih favorita, bar na papiru. Verujem da ova ekipa može da se bori za neku od medalja, a mislim da to može da bude i zlatna. Jedino što je potrebno jeste da nas zdravlje posluži.

Činjenica da je naš tim podmlađen za akcije u 2017. nijednog trenutka ne umanjuje velike ambicije na svim takmičenjima.

  • Naravno da nam nedostaje iskustvo, ali nas krasi veoma dobra atmosfera koju održavamo i na terenu i van njega. Imamo odlične igrače na svakoj poziciji i to nam daje za pravo da se nadamo najboljem.

Milena je ove godine od Maje Ognjenović preuzela i odgovornu ulogu kapitena.

  • Moraju da me slušaju – uz osmeh će Rašićeva. – Nije tolika razlika između kapitena i ostalih saigračica, samo traka na dresu. Ali svakako da mi prija i drago mi je što su baš mene izabrali.

Kad se spusti zavesa na reprezentativno leto, Milenu čekaju novi izazovi u turskoj Vakifbanci.

  • Nadam se da ću nastaviti sa osvajanjem trofeja, uvek težim ka tome. Prošle sezone nismo uspele da osvojimo domaće prvenstvo, tako da to želimo da popravimo sada. Cilj je i odbrana Lige šampiona, kao i Svetsko klupsko prvenstvo.

Za Srpkinju je na najvećim takmičenjima postala navika da zauzme mesto u idealnoj postavi.

  • Ta individualna priznanja najviše obraduju moju mamu. Meni više znači ekipna medalja – poželela je Milena da joj još jedno odličje 1. oktobra zablista oko vrata.

Izvor Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: