Meksički i japanski giganti u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva

Fudbaleri meksičke Klub Amerike i japanske ekipe Kašime Antlers plasirali su se u polufinala Svetskog klupskog prvenstva u Japanu. Meksički tim je pobedio šampiona Azije, tim Čonbuka iz Južne Koreje, posle preokreta u Osaki, rezultatom 2:1. Kašima je sa 2:0 bila bolja od južnoafričkog Mamelodi Sandaunsa.

Čonbuk je u poveo golom Bo-Kjung Kima u 23. minutu, da bi junak meksičkog velikana Klub Amerike u drugom delu postao dvostruki strelac Silvio Romero. Argentinac je golove postigao u 58. i 74. minutu.

Klub Amerika će se za finale boriti za prvim favoritom turnira, šampionom Evrope Real Madridom, i to 15. decembra u Jokohami.

Kašima, takođe jedan jako veliki klub u svojoj zemlji i na svom kontinentu, relativno je lako pobedila Mamelodi, a strelci u trijumfu nad afričkim prvakom bili su Jasuši Endo u 63. minutu i Mu Kanazaki u 88. minutu.

Kašima će se u polufinalu sastati sa kolumbijskim Atletiko Nasionalom u Osaki. Ovaj meč se igra 14. decembra. Finale je na programu 18. decembra, a igra se naravno u Jokohami.

Izvor

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: