Nije više trener srpskog šampiona – Crno-beli (ne)očekivano ostali bez šefa stručnog štaba

Šuškalo se, a sada je i potvrđeno: Marko Nikolić nije više trener šampiona Srbije Partizana!

Na Nikolićevu adresu nedavno je stigla ponuda mađarskog Videotona koja je bila dovoljno ubedljiva da ga odvrati od želje da nastavi posao u Paritzanu, i prihvatio je novi izazov.

Trener koji je u tek završenoj sezoni vodio crno-bele do “duple krune”, obavestio je u sredu upravu kluba o svojim planovima i ujedno podneo neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba.

Kako je navedeno u Partizanovom saopštenju, sada već bivši trener ekipe “je istakao da oseća potrebu za novim profesionalnim i ličnim izazovom“.

Nikolić je početkom avgusta, posle eliminacije Partizana iz Evrope i smene Ivana Tomića, prihvatio da po drugi put preuzme ekipu.

Ta odluka pokazala se kao pun pogodak po crno-bele koji su sa Nikolićem na čelu stigli i prestigli “večitog rivala” Zvezdu i u velikom stilu osvojili oba trofeja.

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u celosti.

Fudbalski klub Partizan sa žaljenjem obaveštava javnost da je trener prvog tima FK Partizan, Marko Nikolić, danas podneo neopozivu ostavku. U iskrenom i prijateljskom razgovoru koji je Marko Nikolić vodio sa Upravom FK Partizan, istakao je da oseća potrebu za novim profesionalnim i ličnim izazovom. Marko Nikolić se zahvalio Upravi kluba na izuzetno plodonosnoj saradnji, uslovima koji su mu pruženi i sportskom i finansijskom ponudom koja je od strane kluba bila već pripremljena. Podvukao je svoje zadovoljstvo činjenicom da su sve strukture FK Partizan omogućile, u domenu svojih mogućnosti, potpuno autonoman rad koji je krunisan zajedničkim osvajanjem oba trofeja, Super lige i Kupa Srbije. Veliku zahvalnost je uputio svim svojim saradnicima u stručnom štabu, zaposlenima, igračima i fantastičnoj partizanovoj publici na izuzetnoj podršci, bez koje ostvareni ciljevi ne bi bili dosegnuti. FK Partizan izražava razumevanje za želju dosadašnjeg trenera da odgovori novim profesionalnim izazovima u inostranstvu, budući da je na terenima Srbije Marko Nikolić, gotovo bez prekida, angažovan punu deceniju. Ovom prilikom FK Partizan Marku Nikoliću želi svaku ličnu i profesionalnu sreću i uspeh u veri da će ostati uvek predani deo crno bele porodice.

Izvor i foto Telegraf 

Ostavi komentar

Translate »