Moto GP šampion ima novu filozofiju koje će se držati naredne sezone

Ima li Mark Markez, aktuelni šampion konzervativniji pristup gran-pri seansama? Njegov odgovor je potvrdan, pa Španac govori da više fatalistički ne pristupa svakoj trci. „Pobeda ili pad iz raja“, nekada je bio njegov trkački moto!
Sve radim sa velikom strašću i dajem sve od sebe. Pre je za mene svaki vikend bio kao poslednji u karijeri. Na trke sam išao sa mišlju da uvek moram da pobedim. Sada shvatam da je svaki vikend stepenik koji nas vodi u finale. To je zapravo šampionat”, kaže aktuelni šampion kraljevske klase koji takođe tvrdi da je pod pritiskom došao do ovogodišnjeg trona.
“Ovo je specifična titula zbog pritiska koji je bio prisutan. Mnogi ljudi su gledali u mene i ono što radim. Zbog toga nisam osećao da imam loš motor, a na nekim stazama on je zaista bio ispod svakog nivoa.  Zato smo u jednom momentu nisko pali, da bih zbog toga pomislio: ‘U redu, to je nemoguće’. Onda mi je sinulo u glavi. Shvatio sam da je dobro čak i kada te pretiču dok se bodovi marljio skupljaju”, zaključio je Mark Markez, ali se ne sme reći da Španac na nekim trkama nije rizikovao po svom starom običaju. Pitanje je kakav li će pristup takmičenju pokazati naredne sezone u svetlu nove GP filozofije.

(Foto: Action Images)

Izvor

Ostavi komentar

Translate »