Golman ženske rukometne reprezentacije Srbije Marija Čolić rekla je danas da se svi plaše njenog tima posle početka Svetskog prvenstva.

– Ne bih da pričam o svom učinku. Mi smo ovo postigle. Imamo dan odmora pred utakmicu protiv Južne Koreje, da se odmorimo i ohladimo glave. Sada nas se svi plaše. Neka ostane tako – rekla je Marija Čolić u Lajpcigu.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je igrala nerešeno sa Holandijom 27:27 u četvrtom kolu Grupe D, a protivnik je do boda stigao u poslednjim trenucima utakmice.

Srbija je posle dve pobede na početku Svetskog prvenstva zabeležila drugi remi i ima šest bodova, koliko i Južna Koreja, a jedan više od Holandije i Nemačke.

– Znam da će se ovo jednog dana vratiti. Dale smo svoj maksimum. Nismo imale vremena za oporavak posle teške utakmice sa Nemačkom. Zato sam prezadovoljna i presrećna da igram sa devojkama sa ovakvim mentalitetom – rekla je Čolić, koja je protiv Holandije bila najbolji pojedinac.

Kako je navela, dobro je što se takva sitaucija, poput primljenog gola u finišu, desila u ovoj fazi takmičenja.

– Bolje sad da se desi ovakva završnica, nego u drugoj fazi. Holanđanke su bile više u frci nego mi. Ima mnogo pozitivnik stvari iz ove utakmice. Ima i negativnih, što znači da ima prostora da se poprave do nokaut faze – kazala je Marija Čolić.

Selektor srpskih rukometašica LJubomir Obradović rekao je da je njegov tim u izuzetno nezgodnoj grupi.

– Samo je pobeda razlog za puno zadovoljstvo. Imamo nedostatak zajedničkih treninga, odnosno neoporavljenih igračica i povreda koje su nas pratile do ove utakmice. Čestitam devojkama iz sve snage. Grupa je izuzetno nezgodna – rekao je Obradović.

On je naveo da će ekipi prijati dan pauze.

– Protiv Nemica smo prikazali dobru i agresivnu odbranu sa slabijim napadom, a protiv Holanđanki sa mnogo boljim napadom i malo tanjom odbranom. To je posledica dve teške utakmice u 24 sata. Ne želim da kukam zbog toga. Imamo dan pauze da se spremimo za Koreju baš onako kako treba – kazao je Obradović.

Kada je reč o samoj utakmici protiv Holandije, Obradović je naveo da mu je drago što je Srbija „anulirala njihov brzi centar“ i pokazala da ima „znanja, moći, želje i volje“ da uđe u sam vrh evropskog i svetskog rukometa.

Srpske rukometašice će u poslednjem, petom kolu prve faze takmičenja igrati u petak od 20.30 protiv Južne Koreje.

Izvor Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »