MAREJ U DILEMI: Đoković umoran ili ravnodušan

Ne može mnogo igrača da razume pod kolikim je pritiskom bio Đoković. Niko od nas ne zna kako je to kad si šampion sva četiri grend slema u isto vreme, kaže Endi Marej

KAO mali su zajedno sanjali prvo mesto, a sada se bore za teniski presto. Endi Marej želi da svrgne sa trona svog velikog prijatelja iz detinjstva i još većeg rivala. Britanac je u naletu od deset uzastopnih pobeda, ostvarenih na turnirima u Kini, a dodatne bodove traži ove nedelje u Beču.

Drugi teniser planete na startu se sastaje sa Martinom Kližanom, a ako i na nadmetanju serije 500 osvoji titule kao u Pekingu i Šangaju, smanjiće zaostatak u odnosu na Srbina na svega 1.915 bodova.

  • I dalje sam daleko. Ali, barem imam dodatnu motivaciju na završnim takmičenjima ove sezone, kada su svi već umorni – svestan je Marej da mu se ovako lepa šansa možda nikad više neće ukazati.

Novak je naglasio da mu prvo mesto nije prioritet, kao ni trofeji.

  • Govorio je već o tome kako se osećao posle Ju-Es opena. Ne može mnogo igrača da razume pod kolikim je pritiskom bio Đoković. Niko od nas ne zna kako je to kad si šampion sva četiri grend slema u isto vreme. Ta situacija je ekstremno retka u našem sportu. Mislim da je nećemo viđati često u budućnosti. Očigledno da se dosta istrošio u tom periodu i da je sada pomalo umoran ili ravnodušan – naglasio je Endi.

Đoković ove nedelje pauzira, a na teren se vraća sledeće sedmice u Parizu, gde brani titulu.

  • Novak i dalje ima veliku prednost, a očekujem njegove dobre partije na dva završna turnira. Uvek je dobro igrao u dvorani, odgovaraju mu takvi uslovi. Pogotovo oni u Londonu, a ja se tamo obično mučim – prebacuje Marej ulogu favorita u polje srpskog tenisera.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: