Ne može mnogo igrača da razume pod kolikim je pritiskom bio Đoković. Niko od nas ne zna kako je to kad si šampion sva četiri grend slema u isto vreme, kaže Endi Marej

KAO mali su zajedno sanjali prvo mesto, a sada se bore za teniski presto. Endi Marej želi da svrgne sa trona svog velikog prijatelja iz detinjstva i još većeg rivala. Britanac je u naletu od deset uzastopnih pobeda, ostvarenih na turnirima u Kini, a dodatne bodove traži ove nedelje u Beču.

Drugi teniser planete na startu se sastaje sa Martinom Kližanom, a ako i na nadmetanju serije 500 osvoji titule kao u Pekingu i Šangaju, smanjiće zaostatak u odnosu na Srbina na svega 1.915 bodova.

  • I dalje sam daleko. Ali, barem imam dodatnu motivaciju na završnim takmičenjima ove sezone, kada su svi već umorni – svestan je Marej da mu se ovako lepa šansa možda nikad više neće ukazati.

Novak je naglasio da mu prvo mesto nije prioritet, kao ni trofeji.

  • Govorio je već o tome kako se osećao posle Ju-Es opena. Ne može mnogo igrača da razume pod kolikim je pritiskom bio Đoković. Niko od nas ne zna kako je to kad si šampion sva četiri grend slema u isto vreme. Ta situacija je ekstremno retka u našem sportu. Mislim da je nećemo viđati često u budućnosti. Očigledno da se dosta istrošio u tom periodu i da je sada pomalo umoran ili ravnodušan – naglasio je Endi.

Đoković ove nedelje pauzira, a na teren se vraća sledeće sedmice u Parizu, gde brani titulu.

  • Novak i dalje ima veliku prednost, a očekujem njegove dobre partije na dva završna turnira. Uvek je dobro igrao u dvorani, odgovaraju mu takvi uslovi. Pogotovo oni u Londonu, a ja se tamo obično mučim – prebacuje Marej ulogu favorita u polje srpskog tenisera.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »