Na današnji dan 1999. godine na stadionu „Maksimir“ u Zagrebu odigrana je utakmica Hrvatska – Jugoslavija u kvalifikacijama za EP 2000. godine.
Utakmica je odigrana pred oko 40.000 gledalaca, a završena je bez pobednika, 2:2. Jugoslavija je ovim remijem osvojila prvo mesto u grupi sa 17 bodova i izborila direktan plasman na EP koje je održano u Holandiji i Belgiji.Irska je bila druga sa 16 i igrala je u baražu, a Hrvatska je na kraju bila treća sa 15 i nije se plasirala.Golove za Hrvatsku postigli su Bokšić u 20. i Stanić u 47. minutu. Strelci za Jugoslaviju bili su Predrag Mijatović u 26. i Dejan Stanković u 31. minutu.Meč je obeležio i detalj iz 41. minuta prvog poluvremena. Jugoslavija je meč završila sa igračem manje, pošto je Zoran Mirković isključen zbog toga što je Roberta Jarnija uhvatio za međunožje.

Hrvatska – Jugoslavija 2:2

Hrvatska: Ladić, Rukavina, G. Jurić, R. Kovač (od 62. Bišćan), Jarni, Stanić, Soldo, Tudor (od 83 Rapaić), Asanović, Bokšić (od 75. J. Šimić), Šuker. Selektor: Miroslav Blažević.

Jugoslavija: Kralj, Mirković, Đorović, Jokanović, Đukić, D. Stanković, Nađ (od 56. Drulović), Mijatović (od 74. Savićević), Milošević, Stojković (od 53. Bolić), Mihajlović. Selektor: Vujadin Boškov.

VIDEO

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »