Nakon tri odigrana kola države koje su nastale iz SFRJ nalaze se na odličnim pozicijama pred nastavak kvalifikacija.

Sasvim solidan početak balkanskih država u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a kako je krenulo, nemojte se čuditi čak i ako budemo gledali 3 ili 4 reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije na SP 2018. godine.

Možda vam zvuči neverovatno, ali tri reprezentacije već sada zauzimaju prvu poziciju u svojoj grupi, Srbija u grupi D, Crna Gora u grupi E i Hrvatska u grupi I.

Crna Gora je prošla dva veoma teška gostovanja Dankoj i Rumuniji i zabeležila je do sada ukupno 7 bodova, što je sjajan rezultat za Tumbine „Sokolove“ i ukoliko u narednoj utakmici protiv Jermenije slave u gostima, Rusija će im biti na vidiku jer im preostaju četiri od šest utakmica kod kuće i svakako da će sve zavisiti od njih.

Hrvatska je očekivano najbolja reprezentacija grupe I, nakon remija sa Turskom pobedili su na dva gostovanja i uz samo jedan primljen gol do sada nastavljaju kvalifikacije kao apsolutni favorit ove grupe.

Reprezentacija Srbije nakon remija protiv Irske uspela da zabeleži šest bodova iz dve utakmice, kao što je bilo i planirano.

Izabranici Slavoljuba Muslina su uspeli da slave protiv Moldavije u gostima, a zatim i u derbiju protiv Austrije sa 3:2 u sjajnoj utakmici na Marakani i sada sa velikim optimizmom dočekujemo naredne mečeve kvalifikacija na prvom mestu u grupi.

Pored ove tri reprezentacije, BiH je, ako izuzmemo poraz od Belgije koji je i očekivan, odlično startovala sa 6 bodova iz 3 utakmice i trenutno je na 3. mestu, ali uz lakši raspored u narednim mečevima od Grčke koja je druga i sa kojom se sastaju u narednom kolu.

Slovenci imaju 5 bodova, danas su uspeli da „otkinu“ bod Englezima na svom terenu, imali su i više prilika da savladaju Harta, ali nažalost nisu uspeli da slave.

Oni dele drugo mesto sa Litvanijom, ali sledeći meč igraju sa Maltom, dok Litvanci idu u Slovačku i već tada bi moglo da dođe do promene na tabeli grupe F.

Ubedljivo najslabija reprezentacija sa prostora SFRJ jeste Makedonija koja je izgubila sve tri utakmice, ali sve tri sa po jednim golom razlike. Ako im je za utehu, njihova mlada reprezentacija je danas uspela da obezbedi plasman na veliko takmičenje i to na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i to je prvi plasman za neku fudbalsku reprezentaciju Makedonije na neko veliko takmičenje.

Sjajni rezultati na startu, nadamo se da će na ovaj način i nastaviti.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »