Krivokapić posetio najstariji vaterpolo klub u Srbiji

Najstariji vaterpolo klub ugostio visoke goste – Predsednik VSS prvi čovek Skupštine Saveza Cvijetićanin obišli somborski VK Polet, najstariji vaterpolo kolektiv na ovim prostorima

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić u društvu Živka Cvijetićanina, predsednika Skupštine VSS-a obišao je somborski VK Polet, najstariji vaterpolo kolektiv na ovim prostorima.

Tom prilikom čelni ljudi našeg vaterpola posetili su i gradsku upravu gde ih je primila gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović. Glavna tema razgovara bili su načini za pomoć VK Polet i razvoju vaterpolo sporta u ovom gradu.

Zanimljivo je istaći da je prva vaterpolo utakmica u našoj zemlji upravo odigrana u Somboru daleke 1907. godine, a VK Polet je do Prvog svetskog rata bio višestruki prvak države.

  • Ovo je bio dragocen susret za vaterpolo sport u ovom delu Srbije. Želimo da što je moguće više omasovimo ovaj naš prelepi sport i da vaterpolo bude zastupljen u što je moguće više gradova u Srbiji. Ovo je jedan od načina da to ostvarimo. Vaterpolo savez će nastaviti da inicira ovakve susret sa lokalnim samoupravama i sav svoj autoritet uložiti da se što je moguće više pomogne klubovima da bismo i u budućnosti mogli da beležimo vrhunske rezultate kao što je to i danas slučaj – istakako je Milorad Krivokapić, predsednik VSS.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: