Koliko penala je Mažić stvarno sudio Zvezdi, a koliko Partizanu?

Koliko Zvezdi koliko  Partizanu … Oduvek među Delijama i Grobarima vlada polemika “čiji je čovek“ najbolji srpski sudija, a detaljna statistika iz sezone 07/08 do danas, pokazuje da velike razlike gotovo i da nema

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić često je na meti navijača Crvene zvezde i Partizana, naročito kada treba da sudi derbi, ili kada deli pravdu na utakmicama jednog od dva večita rivala protiv drugih klubova iz Srbije.

Sada ga više prozivaju pristalice crno-belih, koje ne mogu da mu oproste što je na 146. večitom derbiju dosudio dva penala za Zvezdu (koje su inače promašili prvo Miloš Ninković, a zatim i Nikola Mijailović).

Nakon toga Grobari su na svakom od narednih derbija, kada god je arbitar bio Mažić skandirali ”hoćemo penal za Zvezdu”.

Prethodno su navijači Zvezde često isticali da je Mažić navijač Partizana i da je pomagao crno-belima na nekim utakmicama gde se nije sve odvijalo po najboljem planu.

Ove sezone je Zvezdi i Partizanu sudio na po jednoj utakmici, pošto je za večiti derbi delegiran bio Majo Vujović. Obe su večiti rivali igrali na gostovanju protiv Čukaričkog i na obe su ostvarili pobedu, a na obe je pokazivao na belu tačku.

U duelu Čukarički – Partizan dosudio je penal za Čukarički, a Ožegović je udarac sa bele tačke pretvorio u gol, dok je na utakmici Čukarički – Zvezda dosudio po penal za obe ekipe, i oba su bila realizovana.

Tim povodom, kao i večitim prozivanjem navijača Zvezde i Partizana o tome ”čiji je Mažić”, rešili smo da proverimo statistiku na utakmicama godinama unazad. Pogledali smo sve utakmice na kojima je Mažić sudio Zvezdi i Partizanu u Superligi i Kupu i izvadili statistiku o dosuđenim penalima za i protiv večitih rivala.

Na Partizanovim utakmicama, računajući od sezone 2007/08, Mažić je svirao više penala. Računajući i Kup, za crno-bele je dosudio 6 penala, a dva protiv, dok je za Zvezdu dosudio četiri za, a jedan protiv, i to upravo ovaj na poslednjoj utakmici protiv Čukaričkog.

Zanimljivo je i da se Partizanu na jednoj utakmici desila slična situacija kao Zvezdi na 146. večitom derbiju, pošto je u duelu protiv Čukaričkog u Humskoj u sezoni 15/16, Mažić dosudio dva penala za crno-bele, ali su oba promašili, najpre Grbić, zatim i Babović, pa je Čukarički odneo pobedu od 1:0.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: