Ko su srpski kandidati za rukovodstvo Balkanske biciklističke Unije?

Generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije Saša Gajičić i direktor Trke kroz Srbiju i trke Beograd – Banjaluka Vladimir Kuvalja kandidati su za najviše funkcije Balkanske biciklističke Unije.

Na kongresu Balkanske biciklističke Unije koji će se u subotu održati u Banjaluci, Vladimir Kuvalja će biti najozbiljniji kandidat za predsednika, a Saša Gajičić za člana menadžmenta Balkanske biciklističke Unije.

Delegacija Biciklističkog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Branko Banovićem, Sašom Gajičićem i našim četvorostruki olimpijcem Ivanom Stevićem krenula je put Banjaluke, gde će se ovog vikenda okupiti sam krem evropskog i svetskog biciklizma.

Kongresu će prisustvovali direktor Evropske biciklističke unije Enriko dela Kaza, potpredsednik UEC Aleksander Gusjatnikov, kao i predsjednici većine saveza balkanskih zemalja. 

Saša Gajičić, najbolji srpski biciklista svih vremena, najozbiljniji je kandidat za člana menadžmenta Balkanske biciklističke Unije. Gajičić je svojim radom u mnogome doprineo razvoju našeg biciklizma, Trke kroz Srbiju i trke Beograd – Banjaluka, a sjajan rad predsednika našeg saveza Branka Banović i generalnog sekretara Saše Gajičića rezultirao je i istorijskom odlukom da Srbija ove godine postane domaćin Evropskog prvenstva u Planinskom biciklizmu u Novom Sadu. 

To je najbolja potvrda sjajnog rada Biciklističkog saveza Srbije. 

Kongres u Banjaluci je najbolji pokazatelj koliko je Banjaluka važna tačka na evropskoj biciklističkoj mapi, a najviše zahvaljujući direktoru Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine i organizatoru Trke kroz Srbiju i trke Beograd – Banjaluka Vladimiru Kuvalji.
„Imamo odlične konekcije sa svima koji nešto odlučuju u evropskom i svetskom biciklizmu. To smo zaslužili dugogodišnjim napornim radom i ma kako da smo mala tačka u svetskim razmjerama, stekli smo poštovanje i ugled.“

„Svi su pomalo iznenađeni onim što radimo sa tako malo resursa. Sam njihov dolazak smatramo velikom podrškom za naš dalji razvoj, a sigurno ćemo iz ove posete znati da izvučemo maksimum. Kao što je poznato RS će u maju biti domaćin kvalifikacione trke, a u septembru organizovati Granfondo Svetskog prvenstva koje će okupiti bar 3.500 takmičara“, rekao je Kuvalja.

On će na kongresu biti kandidat za predsednika BCU, a protivkandidati su Bajram Okgul i Panajotis Pisturis.

„Nadam se da ću dobiti podršku. To bi bio još jedan veliki korak naprijed za naš biciklizam“, kazao je Kuvalja.

Čelni ljudi srpskog biciklizma Banović i Gajičić iskoristiće priliku da se sastanu sa čelnicima evropskog biciklizma povodom Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu Novom Sadu.

Biciklistički savez Srbije je već dobio organizaciju istorijskog Evropskog prvenstva koji će biti održan od 12. do 15. avgusta, a u Banjaluci bi trebalo da budu utanačeni detalji oko organizacije najznačajnijeg Biciklističkog takmičenja u Srbiji ikada.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: