KO MOŽE DA NASLEDI BEKERA Ovo je TOP 5 kandidata za Noletovog novog trenera

Iako nije još poznato da li će Boris Beker produžiti ugovor sa Novakom Đokovićem, svetski mediji su počeli da licitiraju nova imena potencijalnih trenera koji će sedeti u Noletovom boksu?

Portal sportskeeda.com napravio je listu pet potencijalnih trenera Novaka Đokovića.

  1. Aleho Mancisidor

Ovaj Španac je od 2010. do 2015. radio sa Garbinje Mugurusom, aktuelnom šampionskom Rolan Garosa.

  1. Džimi Konors

Osmostruki osvajač grend slemova. Amerikanac ima iskustva u radu sa vrhunskim igračima, pošto je već sarađivao sa Endijem Marejom i Eženi Bušar. Takođe, radio je i sa Endijem Rodikom, kao i kratko sa Marijom Šarapovom.

  1. Ameli Morezmo

Da li će nekadašnji trener Endija Mareja sesti u boks Novaka Đokovića? Mišljenja da muškarca trenira žena bila su podeljena dok je ona sarađivala sa Škotom. Teniska javnost istiće da je temperamentni Endi sa njom stekao mirnoću? Ali da li je baš tako. Endi se nervirao, glasno govorio, negodovao ka svom timu na mečevima. Realno, trošio je energiju više na neke stvari van terena nego na one na njemu. Da li bi Ameli bila dobra naslednica Bekera? Teško, ali ništa nije nemoguće.

  1. Bred Gilbert

Amerikanac je radio sa Agasijem, Rodikom, Marejem i Nišikorijem. U teniskim krugovima važi za trenera koji izuzetno ceni i radi na tehnici, a najveće iskustvo stekao je radeći sa Agasijem punih osam godina, kada je legendarni Amerikanac osvojio šest od svojih osam Slemova. Agasi ga je nazvao “najvećim trenerom svih vremena”.

  1. Štefan Edberg

Spisak kompletira Štefan Edberg, Bekerov rival iz igračkih dana. Radio je sa Rodžerom Federerom koji je istakao da je Edbergova pozicija bila “više mentorska, nego trenerska”.

Prvi dani zime, doneće nam odgovor ko će sedeti u 2017. u Novakovom stručnom štabu.

(Jelena Medić)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: