Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je izuzetno nezadovoljan tretmanom u Beogradskoj areni i zatražio da ima ravnopravan status sa Partizanom.

„KK Crvena zvezda prinuđen je da se obrati javnosti izuzetno nezadovoljan činjenicom da uprkos konkretnim dogovorima sa rukovodstvom Beogradske arene oko ravnopravne podele termina za treninge našeg prvog tima i svih mlađih selekcija dana 03.11.2023.godine još uvek nema ni jedan termin na raspolaganju za treninge svih selekcija našeg kluba u toj dvorani koja je u vlasništvu grada Beograda i Republike Srbije”, poručuju sa Malog Kalemegdana.

KK Crvena zvezda imao je konkretan dogovor da se termini u velikoj i maloj sali Štark arene, kako navode ravnopravno dele, ali sada smo primorani da konstatujemo da je jedan klub (konkretno KK Partizan) uzurpirao tu dvoranu, za koju ima vrlo povlašćene cene zakupa (koje ne izmiruje na vreme, uostalom kao ni porez Republici Srbiji).

„KK Crvena zvezda je rad sa svim mlađim selekcijama (koje za razliku od nekih igraju igraju nacionalna prvenstva i nisu raspuštene) od ključne važnosti, a verujemo i da je od ključne važnosti za interes srpske košarke. Konačno, da li moramo da podsećamo da je Beogradska Arena sa svim svojim pratećim objektima (u koje spada i mala dvorana) javno vlasništvo ovog grada i zemlje, a ne privatno vlasništvo pojedinaca, niti KK Partizan. Očekujemo hitno rešenje ovog problema i nećemo dozvoliti više nikakva nemušta objašnjena i „kupovinu vremena” u kome sve naše selekcije gube treninge, vreme i takmičarsku sezonu”, zaključuju iz Zvezde.

Ostavi komentar

Translate »