Najbolji junior planete, srpski teniser, odlučio je da prihvati specijalnu pozivnicu za masters u Majamiju i proba da napravi iznenađenje u kvalifikacijama

NAJVEĆE uspehe u juniorskoj konkurenciji ostvario je na Floridi, a sada se na istom tlu sprema za krupan korak među seniorima. Miomir Kecmanović (17) odlučio je da prihvati specijalnu pozivnicu za masters u Majamiju i proba da napravi iznenađenje u kvalifikacijama.

Biće to prvi veliki test za talentovanog srpskog tenisera na startu seniorske karijere, a rešio je da se oproba među najjačima jer je turnir serije 1.000 baš u njegovom komšiluku.

Mladi as živi i trenira na Akademiji Nika Bolitijerija na Floridi, pa je navikao na specifične vremenske uslove u ovoj oblasti. Najbolji junior sveta će odmeriti snage sa starijim asovima u borbi za plasman u glavni žreb turnira, a svaki pobeda u kvalifikacijama će mnogo značiti za ATP listu.

Kecmanović je trenutno 651. reket planete, što je za skoro 200 pozicija bolji plasman nego na startu prve seniorske sezone. Godinu je počeo osvajanjem fjučersa u Sanrajzu, a posle toga je uglavnom nastupao na Floridi, pa će biti spreman za najveći izazov do sada.

Dvostruki uzastopni osvajač Oranž boula, nezvaničnog svetskog prvenstva za juniore, posle mastersa u Majamiju bi trebalo da dođe u Beograd, a nije isključeno ni da bude deo Dejvis kup reprezentacije Srbije u četvrtfinalnom okršaju sa Špancima od 7. do 9. aprila u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

IDE PO 16 BODOVA
PROŠLE godine su se u kvalifikacijama Majamija našli igrači između 80. i 150. pozicije, a Kecmanović je dobio pozivnicu organizatora kao 651. na svetu. Pobeda u prvoj rundi donela bi mladom srpskom teniseru osam bodova, a plasman u glavni deo turnira 16. Ipak, mnogo zavisi od toga koliko će sreće imati na žrebu. Turnir u Ki Biskejnu startuje 22. marta i traje do 4. aprila.

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »