Katarina poziva navijače – Reprezentativke Srbije su jednom nogom već na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Iako je ostalo da se odigra revanš protiv Italije, gotovo je siguirno da su naše devojke izborile učešće na planetarnom šampionatu

Izabranice LJube Obradovića su pobedile Italiju u prvom meču u Padovi 33:23, pa je revanš u Nišu samo puka formalnost.

Srpkinje su sjajno otvorile ovaj susret, već na početku stekle pet golova viška, koje su rutinski kasnije održavale, a potom i duplirale. Selektor Obradović ima dosta razloga za zadovoljstvo, devojke su opravdale poverenje i ispoštovale dogovor iz svlačionice.

Iskusno desno krilo i jedna od najboljih igračica naše ekipe, Katarina Krpež-Šlezak je o prvom meču u Padovi rekla:

Možemo svi da budemo zadovoljni posle svega što smo pokazale. Mislim da smo odigrale zrelo, pametno i smireno, imale smo koncentraciju tokom čitavog meča i ni jednog trenutka protivniku nismo dozvolile da se razigra.

Najteže je igrati sa ekipama koje su autsajderi?

Da, jer su obično takvi timovi rasterećeni, nemaju šta da izgube i mogu da budu opasni. Takođe, problem može da bude igra koja nema baš neki šablon. Međutim, mi smo bile spremne na sve i pokazale smo neosporni kvalitet.

Revanš u Nišu je formalnost?

Nema veze što imamo deset golova prednosti, mi u Čairu moramo da odigramo maksimalno ozbiljno, angažovano i motivisano, da zabeležimo još jedan trijumf i tako pred našim navijačima overimo vizu za Nemačku.

Očekuje se da dvorana bude ispunjena do poslednjeg mesta?

Čair je uvek bio hram rukometa, kad god je igrala reprezentacija dvorana je bila popunjena, nema razloga da tako ne bude i sada. Tu je i dupli program pošto će muška ekipa igrati posle nas, tako da i ovom prilikom pozivam sve navijače da dođu i podrže obe reprezentacije – rekla je na kraju Katarina Krpež-Šlezak.

PAROVI BARAŽA
Rusija – Poljska 31:20 (15:14)
Ukrajina – Španija 24:24 (10:16)
Crna Gora – Belorusija 33:26 (12:15)
Rumunija – Austrija 34:29 (17:16)
Italija – Srbija 23:33 (11:16)
Mađarska – Slovačka 28:19 (14:8)
Hrvatska – Slovenija 23:28 (10:15)
Češka – Turska 29:25 (15:15)
Makedonija – Švedska 20:31 (9:12)
Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »