Jovica Cvetković: Belorusija je bila težak protivnik za nas u ovom trenutku, igraju brzo i jako, a mi smo bili preumorni za to

Sve je bilo loše, odbrana, napad, povratak u zonu, igrali smo bez kontre i polukontre – ističe strateg Orlova

Žestok šamar su dobili reprezentativci Srbije usred Niša i to od Belorusije. Orlovi su visoko poleteli samo tri dana ranije u Poljskoj, a onda u nedelju imali bolan pad u punom Čairu.

Žestok šamar su dobili izabranici Jovice Cvetkovića u meču koji je mogao da im odškrine vrata Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Ovako će šansu morati da pričekaju još nekoliko meseci za kad je zakazan nastavak kvalifikacija.

Ništa nije funkcionisalo u srpskom timu na ovom susretu, napad ispod proseka, odbrana bez agresivnost i snage, golmani nisu bili na visini zadatka, a kontre i polukontre nije ni bilo.

Posle prespavane noći utisci se nisu slegli, poraz i dalje boli, a selektor Jovica Cvetković je odmah istakao:

– Ni dan kasnije se ništa nije promenilo, isto mislim i naravno da je nama najgore zbog ovog teškog poraza.

Ne želeći da traži alibi Cvetković je dodao:

– Imali smo naporno putovanje do Poljske i nazad, odigrali tešku utakmicu i bilo je nemoguće da se oporavimo. Malo smo ispražnjeni, nismo imali vremena za oporavak. Belorusija je bila težak protivnik za nas u ovom trenutku, igraju brzo i jako, a mi smo bili preumorni za to.

Da li je protivnik toliko bolji?

– Dobra je to ekipa, igraju odlično, brzo i sve utakmice koje smo gledali su nam pokazale isto. Veći problem je što nama ništa nije funkcionisalo, ni odbrana, ni napad, nije bilo povratka, igrali smo bez kontre i polukontre.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: