Video tehnologija (VAR), koja sudijama pomaže u rešavanju spornih momenata na utakmicama, jeste budućnost fudbala, izjavio je prvi čovek Fife Đani Infantino. VAR je čak pet puta korišćen na Kupu konfederacija u Rusiji i umnogome je promenio odluke sudija, a time i tokove samih mečeva.

Prvo je Portugaliji poništen gol Pepea protiv Meksika zbog ofsajda, iz istog razloga Čileanci su protiv Kameruna ostali bez pogotka, dok je Australiji priznat gol protiv Nemačke nakon što je Tomi Jurić igrao rukom, ali je odlučeno da nije imao nameru.

Predsednik Fife Đani Infantino zadovoljan je kako je prošao novi projekat, istakavši da krovna fudbalska organizacija čini ono što žele svi ljubitelji fudbala.

„To je budućnost modernog fudbala, oduševljen sam. Ovo je veliki korak u razvoju igre, a Kup konfederacija nam služi da video-tehnologiju dovedemo do savršenstva“, rekao je Infantino.

Za sada nije zvanično potvrđeno da li će Fifa koristiti VAR na Svetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine, iako je Infantino najavio da bi do toga trebalo da dođe.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »