Prvi pokušaj Al Hilala da u svoje redove, posle Sergej Milinković-Savića, dovede i srpsku gol-mašinu Aleksandra Mitrovića je propao. Fulam je odbio, a prebogati Arapi brže-bolje krenuli u novi napad s podebljanom sumom za ubojitog golgetera.

Prema informacijama do kojih su došli britanski mediji, as „kolibara“ i reprezentativac Srbije bi zarađivao četiri puta više novca nego što je to slučaj u Engleskoj.

Samim tim, teško da bilo ko može da zameri 28-godišnjaku rođenom u Smederevu koji je ponikao u Partizanu, što želi da napusti Premijer ligu i krene put Arabije, gde su već zvezde poput Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Ngolo Kantea, Kalida Kulibalija i brojne druge.

Mitrović je dogovorio sve uslove oko transfera i potpisa ugovora iz snova, ali ga i dalje koči Fulam.

Odlučni su u nameri vlasnici Al Hilala da „srpska veza“ dominira zato je pojačana otkupnu klauzulu koja je u prvom pokušaju iznosila 30 miliona evra.

Što se tiče Mitrovića i njegove plate, on je u Fulamu jedan od najplaćenijih fudbalera, ali kako pišu britanski mediji, u Rijadu bi imao četiri puta veću sumu, odnosno zagarantovanu godišnju platu u iznosu od 25 miliona evra.

Ostavi komentar

Translate »