Hoće li se Zvezda još pojačati i šta je sa Rakićevićem? Evo šta kaže Radonjić!

Trener Crvene zvezde mts večeras gostovao na “Areni Sport“ i tom prilikom govorio i na temu novih pojačanja pred start novog formata Evrolige.

U razgovoru sa voditeljsko-komentatorskim tandemomEdin&Kole, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je najpre napravio osvrt na impresivni učinak na startu nove sezone i četiri veoma ubedljive pobede u ABA ligi.

“Optimizma ima uvek.

Mi smo letos ostali bez šest igrača, došli su novi, ušli smo u sezonu za koju znamo da ima i jedan novi momenat zbog Evrolige.

Radili smo odlično tokom tih 45 dana priprema, bilo mi je jasno da ćemo biti na startu bolji nego što se misli. Odigrali smo ove utakmice veoma kvalitetno na zadovoljstvo svih nas.

Ritam koji sledi tokom čitave sezone može da izazove oscilacije, pa nam je bitno da na startu odigramo dobro. Svaki dan je za nas bio bitan, ali sve je prošlo kako smo planirali“, istakao je Radonjić.

Ono što karakteriše Zvezdinu igru u uvodnom delu sezone jeste i veliki broj asistencija, u čemu ponovo prednjači Stefan jović, koji je na jednoj utakmici imao i čak 16 uspešnih dodavanja.

A Radonjićev odgovor na pitanje kako to komentariše bio je u “Radonjizam“ fazonu.

“Dobro“, uzvratio je Radonjić i tu se zaustavio.

Potom je uz osmeh nastavio.

“Prilično je lako to iskomentarisati. Imali smo dobru selekciju dodavanja, šuta, u svakom slučaju, bolje je što je tako.

Nije bilo jednostavno ostati bez nekolicine visokih igrača, dobro je što je Kuzmić od početka priprema sa nama, Bjelica ima iskustvo, uradili su dobre stvari do sada, ali se od njih to tek očekuje“

A onda, tema koju su navijači Crvene zvezde jedva čekali – Pojačanja! Radonjić se ovoga puta odlučio za varijantu “okolo-naokolo“

“Svakog dana se postavlja to pitanje. Pokušavamo da nađemo rešenja koja će biti kvalitetna za tim, ali u okviru naših mogućnosti. Situacija je promenjena u ekonomskim parametrima, zbog novog formata Evrolige i mi smo tražili rešenja u odnosu na novonastalu situaciju. Tražićemo igrača koji može da da doprinos timu i da bude deo ovog tima na kvalitetan način.

Ne treba po svaku cenu dovoditi igrače, iako ćemo igrati protiv ekipa ogromnog kvaliteta. Situacija je takva da ćemo pokušati da ne reagujući ishitreno dođemo do pravog rešenja.

Imamo 30 kola u Evroligi, nemamo opterećenje ulaska u Top 16, jer smo već u 16, a odnos između nas i tih klubova nije takav da možemo da budemo sigurni da ćemo to moći da prevaziđemo bez nekih određenih dešavanja.

Cilj se zna – kontinuitet rezultata u ABA ligi i domaćem prvenstvu, a videćemo i kako ćemo izgledati u Evroligi.“, objasnio je Radonjić.

Potom se osvrnuo na najnoviji dolazak Petra Rakićevića.

“On dugo nije igrao i počeo je sa treninzima da nadoknadi propušteno i da se na pravi način priključi ekipi. Nadam se da će to ići brzo, pa ćemo na osnovu toga donositi zaključke“, istakao je Radonjić.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

0 Thoughts to “Hoće li se Zvezda još pojačati i šta je sa Rakićevićem? Evo šta kaže Radonjić!”

  1. Žika

    Bravo za našeg trenera. Pozdrav zvezdašima, Žika

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: