Mutno u VK Partizan – Za širu javnost potpuno neočekivana, ali u vaterpolo krugovima u poslednje vreme pominjana smena Zorana Milenkovića sa mesta šefa stručnog štaba Partizana dogodila se u četvrtak popodne.

Kako čelni ljudi kluba sa Banjice nisu želeli da detaljnije obrazlože odluku da promene trenera, ostaje samo da se nagađaju razlozi. Šturo i mutno obrazloženje dostavljeno medijima u četvrtak ne govori apsolutno ništa, čak može i da zbuni onoga ko želi da se informiše.

Pominje se pokušaj bojkota pred duel sa Hanoverom. Navodno, igrači prvo nisu, a potom jesu hteli da igraju, da je i trener stao iza njih, a na kraju platio ceh.

Ukoliko ima istine u ovim navodima, svakako bi neozbiljno bilo da se klub renomea Partizana, koji god da su razlozi, ne pojavi na utakmici. Povod za bojkot – besparica i nezadovoljstvo uslovima za trening.

Jer, ambijent u kojem su igrači, Milenković i njegovi saradnici je bio daleko od normalnog.

Doduše, nije ovo prva generacija u nekom srpskom klubu, pa i u Partizanu, koja je bez para trenirala u hladnoj vodi, ali zar je zabranjeno da se neko, na pravi način, bori za bolje uslove. Ili je možda lakše voditi se krilaticom „trpi i ćuti”.

Rezultate koje je Milenković ostvario ne mogu da se vode pod vanserijskim, ali sa verovatno najmlađim timom u bogatoj istoriji kluba i igračima „praznih stomaka”, teško da je moglo bolje.

Loša serija dogodila se u periodu kada se zbog hladne vode treniralo i igralo van Banjice.

Osvojen je Kup Srbije, kolo pre kraja ligaškog dela Regionalne lige izboren je plasman na fajnal for ovog takmičenja dok je nedavno ostvarena i prva pobeda u Ligi šampiona.

Protiv vaterpolo „ala” kakve su Pro Reko, Jug, Eger i Barseloneta, realno, nije se moglo.

Tinjalo je na Banjici, uprava je odlučila da preseče smenom Milenkovića pred Super ligu, za klub najvažnije takmičenje u sezoni.

U vruću stolicu seo je Stefan Ćirić, još jedan od izdanaka Partizanove škole.

Da li će se i na koji način snaći u pomalo mutnoj i svakako hladnoj vodi Banjice pokazaće vreme.

Ostaje da se vidi i koji će status Milenković imati u klubu.

BEZ KOMENTARA

U toku jučerašnjeg dana pokušali smo da stupimo u kontakt sa predsednikom Partizana Aleksandrom Šoštarom, te Zoranom Milenkovićem. Šoštara nismo uspeli da dobijemo, dok dojučerašnji trener srpskog šampiona nije želeo da komentariše smenu.

Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »