„Tokom himne su mi suze krenule, bićemo bolji na SP!“

Suze su mi krenule pre utakmice, tokom himne Srbije i na kraju posle pobede koja je istorijski trenutak za naš fudbal. Hvala svima. Pre svega igračima, ovo je njihov uspeh, jer su izneli deset mečeva kvalifikacija. Hvala predsedniku Kokezi, direktoru Bunjevčeviću, svakom ekonomu, svakom čoveku iz administracije,svakom čoveku iz našeg sistema. Disali smo od prošlog maja kada sam postao selektor kao jedno biće – počeo je Muslin.

Pričali su da je defanzivac, da zavodi strogoću u Staroj Pazovi na pripremama.
  • Prvo, dali smo 20 golova u deset mečeva kvalifikacija. Dakle,dva po meču. To je dobar prosek. Drugo, nisam nikada zavodio strogoću, nikada nisam kaznio ni jednog fudbalera. Jednostavno, posle prvog susreta smo imali dogovor. Znali smo šta hoćemo. Znam da je malo ljudi u Srbiji verovalo da će Srbija da se plasira na Mundijal u Rusiji, a mi smo sada, pobedom protiv Gruzije prošli taj cilj – kaže Muslin.

I odmah, sa obe noge na tlu, veliko priznanje:

  • Poslednje dve utakmice u kvalifikacijama sa Austrijom i ova sa Gruzijom su bile naše dve najgore partije. Imamo vremena do Mundijala u Rusiji. Igru i formaciju 3-4-3 neću menjati, ali ćemo sigurno moći da računamo na neke nove snage. U vreme Mundijala naši mladi neće imati nikakve obaveze. Videćemo… Sada svi želimo da uživamo u pobedi.
KLjUČNI MOMENTI
ISTAKAO je Slavoljub Muslin ključne momente u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.
-Prvo, to je promena sistema igre i prelazak na 3-4-3. Drugo, to je detalj iz Tbilisija kada posle njihovog vođstva nismo primili i drugi gol. Treće, to je naš gol za bod u Kardifu protiv Velsa, pa pobeda u Dablinu protiv Irske. Moram da pomenem i ovaj meč i pobedu koju smo ulovili u finišu utakmice sa Gruzijom – naglasio je Muslin.
DVE PROVERE
SRBIJA će u terminu baraža za Mundijal u Rusiji 9. i 14. novembra odigrati dve prijateljske utakmice.
– Još tražimo rivala. Nismo želeli ništa po tom pitanju, razumljivo da radimo, pre dueal sa Gruzijom. Zanima nas posle toga naravno i žreb za Svetsko prvenstvo koji će se održati u Rusiji 1.decembra – otkriva Muslin.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: