Greg Popoovič peti najbolji u istoriji NBA

Greg Popovič -„Ludi Srbin“ – postao je peti najuspešniji trener u istoriji NBA lige jer je ostvario 1.176 pobeda i pretekao Džordža Karla.

Dok navijači San Antonio Sparsa čekaju da se Kavaj Lenard vrati u punu formu i gledaju neverovatnog Manua Đinobilija na terenu, čovek koji sedi na klupi „Mamuza“ ispisuje svoj deo istorije košarke.

Rekord NBA lige drži Don Nelson sa 1.335 pobeda pa Popoviču fali 159 da bi ga izjednačio.

Greg Popovič je na klupi Sparsa kao glavni trener 21 godinu i isprva je odluka da postane trener i generalni menadžer bila primljena loše.

Pet titula kasnije, hol of fejm ikona Teksasa u vidu Tima Dankana i konstantno igranje u plej-ofu popravili su mnoge stvari, a Popovič je poručio da je pritisak uvek tu za svakog trenera. Razlika je samo da li se posao završava ili ne.

Legendarnom treneru fale 34 pobede da sustigne četvrtoplasiranog Peta Rajlija, 45 do Džerija Slouna i obojicu može da prestigne do kraja ove godine. Na drugom mestu je Leni Vilkens sa 1.332 pobede.

Ta činjenica mu po svemu sudeći ne znači mnogo„Ne znači to ništa osim što sam imao dobre igrače i što sam trener već eonima“, rekao je Greg Popovič.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: