Francuska novinarka napisala knjigu o Đokoviću: Nole dodirnuo Sveti gral

Francuska novinarka kroz klnjigu o Noletu – Pri pisanju knjige su pomogli Đoković, Vajda, Beker i ceo bivši tim. Bila su to zaista dragocena iskustva – priča Karol Bušar

OD STALNOG DOPISNIKA: PARIZ

KNjIGA “Osvajanje Rolan Garosa” samo što je izašla iz štampe. U njoj francuska teniska novinarka Karol Bušar prenosi tajne i impresije o tome kako je Novak Đoković ostvario svoj san i došao do željenog trofeja.

  • Toliko je želeo tu titulu i konačno je uspeo. Pošlo mu je za rukom da izdrži pritisak do kraja, da zadrži ravnotežu i mirnoću do poslednjeg meča, da se izbori s nervima i emocijama. Imao je poslednju reč – prenosi Bušar za “Novosti”.

Kaže da se zainteresovala za Novaka jer njegov život predstavlja lepu i impresivnu tenisku i životnu priču. Pri pisanju knjige naš teniser je, ističe, bio veoma predusretljiv.

  • Govorio je o tome šta mu je prolazilo kroz glavu tokom finala, kakav je stres imao pre toga, kako je sve uspeo da savlada. O tome šta se događalo iznutra pričali su i Vajda, Beker i ceo njegov bivši tim. To su, zaista, dragocena iskustva.

Bušarova, u knjizi koja bi uskoro mogla da se pojavi i na srpskom (pregovori su u toku), piše o tome kako je Nole igrao tenis svog života, ali i o kasnijem padu koncentracije.

  • Celog sebe je uložio u ovu titulu. Posle toliko godina, dodirnuo je sveti gral. Normalno je da se zatim jedno jutro probudite i zapitate se – šta sada?

Naša sagovornica ističe da je samo pitanje trenutka kada će Nole da se “probudi”.

  • Već igra mnogo bolje. U Rimu je bio odličan. Možda će u Parizu imati previše pritiska – odbrana titule, novi trener, novi sponzor… Ali, zašto da ne. Ako uspe da pronađe svoj ritam, u drugoj nedelji sve je pitanje samopouzdanja. U svakom slučaju, vratiće se – smatra Karol Bušar.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: