Filip Filipović: Čudna utakmica, zasluženo finale

Filip Filipović  je rekao  da je meč protiv selekcije SAD bio čudan i istakao da se njegova ekipa zasluženo plasirala u finale Svetske lige.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale završnog turnira Svetske lige u Ruzi, pošto je u polufinalu pobedila selekciju SAD posle boljeg izvođenja peteraca sa 13:11.

„Malo čudna utakmica. Sve je danas u petercima, ali bolje da ništa ne komentarišem… Do kraja treće četvrtine nismo bili svesni da možemo da izgubimo. Kada smo osetili strah počeli smo da igramo. Zasluženo idemo u finale. Nismo blistali, ali je bilo ogromne želje“, rekao je Filip, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Posle regularnog dela utakmice rezultat je bio 8:8 (0:0, 3:4, 2:2, 3:2), da bi Srbija nakon toga bila uspešnija nakon peteraca sa 5:3.

Aktuelni pobednici Svetske lige će u finalu igrati protiv Italije, koja je u polufinalu pobedila Hrvatsku.

„Finale će biti još teže, ali se ne bojimo. Toliko puta smo igrali, znamo šta nas čeka. Spremni smo za tu utakmicu“, rekao je Filipović.

Andrija Prlainović, najefikasniji u redovima Srbije sa tri gola, rekao je da njegovoj ekipi „možda i trebala ovakva utakmica“.

„Uvek je teško pobediti dva puta jednu ekipu bez obzira na kvalitet. Oni su sada mnogo bolje izgledali nego u grupi. Nebitno je da li je moglo lakše ili ne. Čekaju nas Italijani i biće takodje teško. Očekujem mnogo neizesniju utakmicu nego u grupi. Finale je i logično je da bude uzbudljivo“, rekao je Prlainović.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: