Hungaroring osvojio Fetel – Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske i uvećao vodjstvo u generalnom plasmanu

VOZAČ Ferarija Sebastijan Fetel pobednik je trke za nagradu Mađarske, što mu je bila 46. pobeda u trkama Formule 1 u karijeri. Nemac je sa klupskim drugom Kimijem Raikonenom, koji mu je čuvao leđa, kontrolisao trku od početka do kraja, tako da vozači Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas nisu mogli ništa više da urade od pozicija tri-četiri. Fetel ima 14 bodova prednost nad Himiltonom pred letnju pauzu.

„Bio je ovo dan kad srebrna strela nije ništa mogla da uradi Skuderiji na Hungaroringu“, napomeno je komentator trke u kojoj je Ferari dominirao nad Mercedesom. A, trka je počela nekom čudnom razmiricom u „Red Bulu“. Maks Ferstapen je na drugoj krivini udario u Danijela Rikijarda, izbacio ga sa staze i pokvario mu bolid pa je bolje plasirani Australijanac zbog neshvatljivog poteza kolege iz tima morao da završi trku. Holanđanin je bio kažnjen sa 10 sekundi.

 • Bio je to amaterski potez, ne znam kako drugačije da ga opišem. Nije to ni ličilo na preticanje, ne shvatam kako je mogao da me na takav način izbaci iz trke – ljut je bio Rikijardo.

Ferstapen je na kraju bio peti, ali je prilično ugrozio Rikijardu četvrto mesto u generalnom plasmanu vozača jer mu se Raikonen drugim mestom u Mađarskoj približio na bod. Fernando Alonso je iznenadio šestim mestom, što je najbolji rezultat Meklarena u poslednjih šest godina! Iskusni dvostruki svetski prvak se borio sa zemljakom Karlosom Sainzom i uspeo da zabeleži osam bodova.

 • Teška trka iako nije tako izgledalo. Uz pomoć Kimija izgradili smo poziciju i izgurali smo trku kako smo planirali – istakao je Fetel.

Rezultati Velika nagrada Mađarske: Fetel (Ferari) 1:39:46,713, Raikonen (Ferari) +0.908 sek, Botas (Mercedes) +12.462 sek, Hamilton (Mercedes) +12.885 sek, Ferštapen (Red bul) +13.276, Alonso (Meklaren) +71.223, Sainz (Toro Roso) krug zaostataka, Perez (Fors India) krug zaost, Okon (Fors India) krug zaosta, Vandorn (Meklaren) krug zaostatka…n

HAMILTONOV FER-PLEJ POTEZ

LUISA Hamiltona prati glas da je sebičan, ali je njegov fer-plej potez obeležio trku. Naime, Hamiltona je pred ciljnom ravninom propustio Botasa i omogućio mu treće mesto i podijum, bez obzira što je zbog toga izgubio tri boda.

Botas je tokom trke prvi propustio Britanca kako bi jurio sa tandemom Ferarija, pa pošto potera nije uspela, Hamilton je uzvratio uslugu.

VOZAČI

 1. Fetel (Ferari) 202

 2. Hamilton (Mercedes) 188

 3. Botas (Mercedes) 169

 4. Rikijardo (Red Bul) 117

 5. Raikonen (Ferari) 116

KONSTRUKTORI

 1. Mercedes 337

 2. Ferari 318

 3. Red Bul 184

 4. Fors India 101

 5. Vilijams 41

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »