Reprezentativac Srbije u stonom tenisu Luka Andrašić osvojio je zlatnu medalju u dublu sa Slovencem Lukom Trtnikom na Evropskim paraolimpijskim igrama.

To je treće odličje za srpske sportiste na Evropskim paraolimpijskim igrama koje se održavaju u Đenovi.

Trener srpskog stonotenisera Mirko Gavrilović rekao je za agenciju Beta da su Andrašić i Trtnik do zlatnog odličja došli pobedom nad dublom iz Švedske i pobedom nad dublom iz Italije i Slovačke.

Srpski i slovenački stonoteniser takmičili su se u klasama šest i sedam. 

Vođa srpskih parolimpijaca u Đenovi i selektor Paraolimpijske plivačke reprezentacije Srbije Boris Malešević podsetio je da je mlada reprezentativka Srbije u plivanju Ana Jovović u petak osvojila zlatnu medalju u disciplini 400 metara slobodno i bronzanu medalju u disciplini 100 metara leđno.

Malešević je istakao da je uspeh srpske plivačice i stonotenisera utoliko veći ako se uzme u obzir da su se nadmetali u veoma jakoj konkurenciji takmičara iz preko 20 zemalja.

Malešević je kazao da su Ana Jovović i Luka Andrašić bili jedini sportisti iz Srbije na Evropskim paraolimpijskim igrama, a njihov odlazak u Đenovu omogućio je Paraolimpijski komitet uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »