Endi Mari – prvi teniser sveta rekao je da je protiv davanja specijalnih pozivnica igračicama i igračima za koje je otkriveno da su se dopingovali.

Mari je ponovio da nije pristalica toga što se Mariji Šarapovoj, koja je odslužila godinu dana suspenzije zbog doping, daju vajl-karte za određene turnire.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images for IPTL 2014

Nekadašanja prva teniserka sveta vratiće se na turniru u Štutgartu, koji će početi pre isteka njene suspenzije.

“Mislim da je potrebno stvarno da radite kako biste se vratili. Ipak, većina turnira će uraditi ono što misle da je najbolje za taj događaj. Ako misle da će velika imena privući više gledalaca, pozvaće ih”, rekao je Endi Mari.

Britanac razume dilemu organizatora zbog toga što Šarapova sa sobom povlači veliku medijsku pažnju, ali ističe da čeka da vidi kako će reagovati Vimbldon, koji je važi za najkonzervativniji u svetu tenisa.

“Šarapova će imati prilike da popravi svoj plasman do tada, ali ako ne bude uspela, odluka će biti na Vimbldonu i to će biti pokazatelj kako oni žele da odigraju ‘kartama koje imaju’. Siguran sam da će dobro razmisliti pre nego što donesu ispravnu odluku”, dodao je Endi Mari, a odluka da li ćemo je gledati na terenima Ol Ingland Klaba trebalo bi da bude donesena 22. maja.

Endi nije prvi put kritikovao Ruskinju, to je učinio i kada je objavila da je pala na doping testu.

“Nije na meni da određujem kaznu, ali ako neko koristi supstance koje su nedozvoljene, a koje mu daju prednost i padne na doping testu, mora da bude suspendovan”, istakao je tada Endi.

Izvor i foto: B92

Ostavi komentar

Translate »