Dozvoli mi da ti se predstavim. Zovem se Miloš Teodosić ili kako me saigrači zovu – Teo. Imam 29 godina sada i ispričaću ti kako će tovj život da postane fantastičan i spektakularan.Tvoja porodica ti je najveća podrška u životu, slušaj njihove savete i veruj im u potpunosti. Ne samo o košarci, već o svemu. Nikada nećeš postati ja bez familije. Zahvali se mnogo tvom prvom treneru sada, jer te uči kako da voliš ovu igru. Ne gura te da radiš mnogo vežbi ili da pamtiš mnogo akcija i kombinacija. Zapamti sve njegove priče, on te uči kako da voliš košarku. Ova ljubav je večna. Nikada nemoj da bežiš iz škole, moraš da imaš dobre ocene ili ti trener neće dozvoliti da treniraš.

Za devet godina ćeš biti ubeđen da je košarka tvoj život. Godinu dana posle toga ćeš zaigrati u Grčkoj, biće to tvoj prvi korak u profesionalnoj karijeri – Olimpijakos. Onda će 2010. godine FIBA da te proglasi najboljim košarkašem u Evropi. Ludo je, imaš samo 23 godine, ali veruj mi da je istina.

Napustićeš Grčku i otići ćeš u Risiju gde ćeš imati dosta uspona i padova. Mnogo bolnih i velikih padova. Borićeš se sa mnogo protivnika, ali najvažnije – sa samim sobom. Teško je, ali ćeš postati jači. Biće ti potrebne četiri godine da shvatiš svaku grešku i to ćeš uspeti u Moskvi. Nagrada za tvoj naporan rad će biti neprocenjiva – postaćeš zvezda reprezentacije Srbije i vodićeš ih do dve istorijske srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. Konačno ćeš osvojiti Evroligu sa CSKA i svaka osoba u Valjevu će te nazivati legendom.

U redu je ako mi ne veruješ. Nastavi da radiš naporno i videćeš. Srećno!”

Izvor i foto