Posle iscrpljujućeg „večitog derbija” u subotu „crno-beli” dočekuju danas (16.55) Napredak, koji im je pre dve godine baš u Humskoj zagorčao život.

Trener Igor Duljaj je današnju utakmicu Partizana protiv Napretka (16.55 č) najavio kao izuzetno važnu, a onda ispravio sam sebe naglasivši da je ona, ustvari, najvažnija! Preterivanje? Pa, i nije, mada je protivnik tim iz sredine tabele.

U subotu su fudbaleri „crno-belih” na Zvezdinom stadionu izdržali, u svakom smislu, iscrpljujući „večiti derbi”. Neko hvali njihovu pamet i igru, neko zasluge za bod (2:2) pripisuje sreći i nepreciznosti protivničkih napadača, ali, bilo kako bilo, Partizan je ostao na čelu tabele.

Sticajem okolnosti, posle okršaja s najljućim rivalom nema sedam dana do narednog kola, nego je to vreme prepolovljeno. Pitanje je koliko za te skraćene dane može da se potisne ono što nosi sa sobom „večiti derbi”. Pogotovo kad je povoljan ishod.

– Kad misliš da si najjači, tada si, zapravo, najslabiji, – reče Duljaj.

Kad je obrnuto, onda se kipti od želje da se, ako ništa drugo, bar popravi utisak. Inače, Kruševljani su pretprošle godine, baš u Humskoj, zakočili Partizan u trci za šampionskom titulom. Neočekivano su održali 0:0, Crvena zvezda je to iskoristila i poravnali se s „crno-belima” po broju bodova, a potom ih i istisnula s prvog mesta.

Partizanov trener je najavio promenjen sastav u odnosu na prošli meč. Saldanja, Marković i Zahid su, po njegovom rečima, polupovređeni ili poluzdravi bili u timu, jer nipošto nisu hteli da izostanu sa tog megdana. Severina zbog crvenog kartona mora da propusti današnju utakmicu, a o Kovačeviću će lekar da odluči.

Sportonline/Dejan M. Andrić

Ostavi komentar

Translate »