Dragan Stjković Piksi daleko od Srbije

Dragan Stojković u hotelu „Meriot“ popio kafu sa Slavišom Kokezom i Goranom Bunjevčevićem

Dragan Stojković je od klupe reprezentacije Srbije daleko koliko i Beograd od Gvangžua. I nisu samo 8.248 kilometara problem, još veći je – pre dva dana potpisani ugovor Piksija sa Gvangžu RF, igrom slučaja ili namere, neposredno uoči dolaska Orlova i čelnika FS Srbije u Kinu.

Zato se jučerašnji susret Dragana Stojkovića sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom i direktorom Goranom Bunjevčevićem  u hotelu ,,Meriot“, uprkos oprečnim informacijama u srpskim medijima, može nazvati prijateljskim i protokolarnim kao što je i red.

Nekadašnja ,,desetka“ reprezentacije bio je do pre nekoliko dana možda i najozbiljniji kandidat za preuzimanje brige o Srbiji. Stiče se, međutim, utisak da mu je upravo taj podatak pomogao da potpiše novi daleko unosniji ugovor sa Kinezima i to samo nekoliko sati uoči dolaska Srba u Gvangžu na prijateljski meč sa Kinom.

Čak 14 miliona dolara po sezoni, odnosno 56 za četiri godine, novac je koji se ne odbija zarad patriotizma i sa te strane je bila razumljiva žurba kineskog kluba da posao završe pre susreta Piksija sa Kokezom. Čelnicima FS Srbije, posle svega, preostalo je da juče prilikom ispijanja kafe, Stojkoviću samo čestitaju potpisivanje ugovora.

Dozvola Gvangžua RF Draganu Stojkoviću da uz klub vodi i reprezentaciju može se okarakterisati licemerstvom, s obzirom da je nezamislivo da selektor Srbije živi 8.248 kilometara od Beograda i da pritom nema direktnu avio vezu, a ni priliku da ozbiljno radi selektorski posao.

FS Srbije novog selektora imenovaće po povratku reprezentacije sa azijske turneje, posle razgovora predsednika Slaviše Kokeze i direktora Gorana Bunjevčevića sa svim potencijalnim kandidatima.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: