Dragan Stanković pred start u Zagrebu: Nikad nikog ne potcenjujemo

Dragan Stanković – Moramo svakog protivnika da shvatimo ozbiljno, bez obzira na to da li se radi o dobroj ili nešto slabijoj reprezentaciji

OZBILjNOST krasi naše najbolje odbojkaše. „Orlovi“ su položili testove u Sloveniji (3:1, 3:2 protiv domaćina) i od ponedeljka uveče u Zagrebu kuju planove kako da na kvalifikacionom turniru osvoje prvo mesto koje vodi na SP 2018. u Bugarskoj i Italiji.

Srbi u sredu (17.30) startuju protiv Belorusije. Potom ih očekuju dueli sa Danskom, Švajcarskom, Norveškom i Hrvatskom. Papir kaže da pobednik Svetske lige ne bi trebalo da ima probleme u hrvatskoj prestonici.

  • Moramo svakog protivnika da shvatimo ozbiljno, bez obzira na to da li se radi o dobroj ili nešto slabijoj reprezentaciji. Zato je najvažnije da se skoncentrišemo na našu igru, da ono što radimo možemo da prenesemo na teren – naglašava kapiten Dragan Stanković.

Naše asove ovog leta očekuju brojni izazovi. Ipak, sada je najvažniji izboriti plasman na SP 2018.

  • Ne bih izdvajao takmičenja, svakako je bitno i za Savez i za nas. Naravno je da smo sada skoncentrisani samo na Zagreb. Ne smemo da gledamo papir. On je varljiv, a mi nikoga ne potcenjujemo. Igramo i sa ekipom sa kojom se do sada nismo susretali i zato je bitno da smo skoncentrisani na našu polovinu terena – podvlači Stanković.

Prvi put posle 2005, iskusni bloker neće igrati Svetsku ligu, u kojoj Srbija brani zlato.

  • Sam značaj ovog kvalifikacionog turnira je veliki. I dogovorio sam se sa selektorom Nikolom Grbićem da budemo svi za prvi deo leta, a da se potom odmorim kako bih bio maksimalno spreman za EP krajem avgusta u Poljskoj – kaže Stanković.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: