Dragan Jović najbolji trener sveta u tekvondu

Najbolji trener na svetu – Selektor reprezentacije Srbije u tekvondu Dragan Jović proglašen je za najboljeg trenera ženskog tima na svetu.

Joviću je ovo priznanje uručeno na ceremoniji svečanog zatvaranja prvenstva sveta u Južnoj Koreji, na kojem su dve njegove učenice, Vanja Stanković i Milica Mandić, osvojile zlatne medalje.

I to nije sve – Srbija je sa dva osvojena zlata zauzela treće mesto u ekipnoj konkurenciji seniorki, što je još jedan nezapamćen uspeh.

„Sve je već rečeno prethodnih dana, ali evo, kada se sve sumira, imamo još malo razloga da budemo ponosni. Srbija je u konkurenciji 183 zemlje sveta na ovom šampionatu zauzela treće mesto u ženskoj konkurenciji, a mene su proglasili za najboljeg trenara žena. Najbolji trener za seniore je kolega iz nacionalnog tima Koreje. Pre polaska cilj je bio plasman u prvih pet timova i bolji rezultat nego ikada do sada. To se ostvarilo i čak je malo ‘preteklo’ prilikom izbora najboljeg trenera. Još nekoliko dana ćemo slaviti i odmarati, pa onda ponovo iz početka jer čeka nas Gran-pri u Moskvi, kao i Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama u septembru“, rekao je Jović.


Čestitka ministra Udovičića

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je selektoru tekvondo reprezentacije Srbije Draganu Joviću na vrednoj nagradi.

„Dragan Jović proglašen za najboljeg ženskog trenera na Svetskom prvenstvu u tekvondu! Svaka čast, ovo je potvrda njegovog rada i sjajnih rezultata koje ostvaruje poslednjih godina!““, navodi se u čestitki.


Izvor i foto RTS 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: