DOBRA VEST ZA „ORLIĆE“ Zvezda pustila Simanića u juniorsku reprezentaciju

Naša juniorska košarkaška reprezentacija, sastavljena od igrača do 18 godina starosti, moći će da za Evropsko prvenstvo koje se od 16. do 22. decembra igra u turskom Samsunu računa i na Borišu Simanića, koji se isprva nije našao na spisku igrača Crvene zvezde koje su crveno-beli oslobodili klupskih obaveza u tom periodu.

To je obelodanio njegov menadžer Aleksandar Rašković, objavivši fotografiju sa putovanja za Vršac, uz komentar „Na putu ka trening kampu reprezentacije- Boriša Simanić (’98.) će igrati za Srbiju na U18 prvenstvu Evrope u Turskoj“.

Ova dobra vest za nacionalnu selekciju stiže deset dana nakon što je direktor muških reprezentativnih selekcija Vladimir Kuzmanović obelodanio da se Simanić isprva nije našao na Zvezdinom spisku koji je dostavljen Savezu. Pritom je izrazio nadanje da će klub ipak pustiti ovog talentovanog košarkaša na pripreme i prvenstvo Evrope.

„Dobili smo dopis Crvene zvezde u kome nam saopštavaju koji igrači su slobodni i mi to potpuno razumemo, kao što razumemo i situaciju Zvezde da je jedan od najtalentovanijih igrača ove generacije Boriša Simanić sastavni deo prvog tima koga čekaju ozbiljne utakmice. I pored toga se nadamo da ćemo u razgovoru sa klubom i mi dobiti neku mogućnost da Borišu imamo na pripremama i samom takmičenju. Naravno da ćemo prihvatiti sve argumente koji stoje u ovom slučaju“, rekao je tada Kuzmanović, a na radost ljubitelja košarke i selektora Gurovića, Simanić će ipak biti sastavni deo U18 selekcije „orlića“.

Podsetimo, selektor juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Milan Gurović je na pripreme pozvao sledeće igrače:

Dušan Beslać – Dinamik

Aleksandar Aranitović – Crvena zvezda mts

Boriša Simanić – Crvena zvezda mts

Aleksa Radanov – FMP

Aleksa Uskoković – Crvena zvezda mts

Stefan Đorđević – Crvena zvezda mts

Stefan Momirov – Crvena zvezda mts

Nikola Mišković – Mega Leks

Novak Musić – Mega Leks

Mihailo Jovičić – Mega Leks

Miloš Glišić – /

Danilo Petrović – Italija

Lazar Nikolić – Italija

Haris Ćućović – Slovenija

Aleksa Stepanović – BiH

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: