Đorđević: Ne postoji magični štapić

Ne postoji ništa drugo nego samo dobra igra – Selektor Srbije Aleksandar Đorđević očekuje težak izazov na startu Evrobasketa protiv Letonije.

Dve selekcije sastaju se u petak od 16 časova u Ulker areni.

„Letonija je ozbiljna ekipa koja je u poletu, tim sa sjajnom hemijom. Tri-četiri godine ih vodi isti trener, na prošlom EP su bili u istom sastavu kao sada. Fenomenalno kontrolišu loptu, izvanredni su šuteri i atletski dobra ekipa“, pohvalio je Đorđević rivala.

Ovaj meč bi mogao da bude jedan od ključnih u borbi za prvo mesto u vrlo teškoj Grupi D.

„Stvarno svako svakog može da pobedi. Odavno sam rekao da će na ovom EP da bude puno iznenađenja, da će puno utakmica da se igra na jednu loptu, a tada znate da ne odlučuje samo kvalitet, već i dosta drugih aspekata“, ističe selektor Srbije.

Đorđević je u Istanbul odveo tim koji ima sedmoricu novih igrača u odnosu na Olimpijske igre prošle godine.

„Mi smo u poslednjem periodu za osam dana imali šest utakmica u kojima smo sve spremili, pred dve poslednje utakmice smo saznali neke stvari o odustajanjima Prema tome, nemojte da mislite da postoje neki magični štapići u rukama bilo koga, ne samo kod nas u reprezentaciji, nego uopšteno. Košarka je vrlo jednostavna igra koju interpretiraju majstori, igrači koji imaju određene zadatke i odnos prema igri. Od toga polazim i na to se uvek vraćam. Posle turnira u Grčkoj smo imali samo još dva dana treninga. Prema tome, tu je igra postavljena. Imamo dosta opcija gde znamo šta i kako tražimo“, zaključio je Đorđević.

Srbija u četvrtak nije održala kratki trening na koji je imala pravo prepodne, ali će „Orlovi“ osetiti parket Ulker arene u terminu odigravanja utakmice.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: