UDRUŽENjE SPORTSKIH NOVINARA SRBIJE PROGLASILO NABOLjE ZA 2023. GODINU

Udruženje sportskih novinara Srbije organizovalo je dodelu nagrada najboljima u protekloj godini.


Prema očekivanjima, za najboljeg sportistu u protekloj godini izglasan je Novak Đoković, a za najbolju sportistkinju Ivana Španović.

Nagradu „Zlatno pero” namenjenu najuspešnijem novinaru u pisanim medijima zaslužio je Aleksandar Joksić iz „Mocart sporta”,koji već godinanma prati FK Partizan.

Darko Plavšić sa „Sport kluba” zaslužio je nagradu Zlatni mikrofon, posle sjajnih prenosa sa Svetskog košarkaškog prvenstva u Manili prošle godine. Ivan Džodić sa „Mocart sporta” nagrađen je za ekskluzivu godine pošto je prvi objavio da će Sergej Milinković-Savić karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Najbolji mladi novinari u pisanim i elektronskim medijima su Elena Deleva iz „Sportskog žurnala” i Uroš Samaradžić sa „Arene sport”.

Ove godine nije bilo nagrade za ekskluzivni TV prilog, je je najjači utisak ostavio radio prilog Miloša Panića sa Radio Beograda sa prvom izjavom Bopriše Simanića posle operacije, a kao najbolja TV priča nagrađena je „Kako smo zavoleli basket” Vladimira Pajića.

Za dopisnika godine izabran je novinar „Mocart sporta” Miljan Minić iz Novog Pazara, koji je naročito detaljno ispratio euforiju nastalu dolaskom Adema Ljajića i Sejdube Sume u klub.

Kristina Tomić sa „Arene sport” autor je izdavačkog poduhvata godine u elektronskom novinarstvu za serijal „Oni vole Srbiju”. Nina Kolundžioja sa TV Prva je proglašena za novinarku godine, dok je priznanje za kameru pripalo Jovanu Jovanoviću. Najbolje fotografije prošle godine napravila je Dragana Stjepanović.

Sportonline.rs

Ostavi komentar

Translate »