Dejan Radonjić – Trener Crvene zvezde smatra da njegova ekipa nije na nivou na kojem je bila pre mesec i po dana i da će u predstojećoj evroligaškoj utakmici protiv Bamberga morati da napravi iskorak kako bi ostvarila pobedu.

„Nismo na nivou igara kao što smo bili, moramo da napravimo dodatne iskorake, kako individualno tako i kolektivno, i da u našem prepoznatljivom ambijentu dođemo do još jedne pobede“, rekao je Radonjić.

Crvena zvezda će u četvrtak dočekati Bamberg u 24. kolu Evrolige. Crveno-beli zauzimaju šesto mesto na tabeli, sa 13 pobeda i deset poraza, dok je Bamberg na 12. mestu, sa osam trijumfa iz 23 utakmice.

„Bamberg je igrama pokazao da bi trebalo da bude na boljoj poziciji nego što jeste. Imali su situacije kada su gubili na jednu loptu. Imaju veliki kvalitet, ali sav taj kvalitet igara nisu materializovali, i nisu uspeli da budu u krugu gde smo mi sada“, kazao je Dejan Radonjić.

On je dodao da je Bamberg najbolji nemački klub, sa „dobrim trenerom i igračima koji imaju veliko iskustvo“.

„Oni su ekipa koja igra u dobrom sistemu, ima kvalitet, ali je potrebno da mi taj kvalitet igre koji razvijaju iskontrolišemo i da im ne dozvolimo da dobrom igrom uzmu stvar u svoje ruke. Svestan sam da neće biti lako, ali trudićemo se da ne dođemo do takve pozicije“, rekao je trener crveno-belih.

Dejan Radonjić je rekao da je situacija s povređenim igračima bolja.

„Situacija je nešto bolja kod (Marka) Gudurića i (Stefana) Jovića, ali videćemo koliko će realno moći da nam pomognu. (Nemanja) Dangubić je počeo s jačim treninzima i očekujem da će za deset dana biti u timu“, rekao je Radonjić.

Bamberg je na poslednjih sedam utakmica pretrpeo šest poraza, a ove sezone u Evroligi je na samo dva od 12 mečeva u gostima upisao pobede.

„Igraju odlično, u Evroligi takva kakva jeste. Ako se posmatra samo s aspekta rezultata, ne bi nas dovelo do realne procene, a ako pogledamo mečeve kako oni igraju i koje su mogli da dobiju, dolazimo do zaključka a bi trebalo da budu na nekom drugom mestu. Protiv jakih rivala bili su nadomak pobeda… Dakle, prilaz gledanja kakav im je skor bi bio pogrešan, ne razmišljamo na taj način. Utakmice moraju da se dobiju na terenu, tokom svih 40 minuta“, rekao je Dejan Radonjić.

U javnosti se od crveno-belih očekuje da dobiju sutrašnju utakmicu pored Bamberga, a Radonjić je rekao da ima mnogo razloga da to ne bude tako.

„Kada prođeš toliko situacija, onda jednostavno ne razmišljaš o tome. Mi ne samo ove, već i ranijih smo bili u sličnoj situaciji pred neku utakmicu i to je nešto o čemu ne treba razmišljati. Ima dosta utakmica koje mogu da odlučuju o tome šta će se desiti. Smatram da ne mora ništa. Želimo i daćemo sve od sebe da pobedimo, ali ima puno razloga da ne mora, puno“, rekao je on.

Utakmica između Crvene zvezde i Bamberga igraće se danas od 19.00 u hali „Aleksandar Nikolić“.

Izvor i foto: RTS

Ostavi komentar

Translate »