Čuveni fudbaler Lukas Podolski postaje hokejaš?!

LEGENDARNI nemački fudbaler, Lukas Podolski, odlučio je da napravi novi korak u karijeri i da kopačke i loptu zameni klizaljkama, hokejaškom palicom i pakom.

Naime, proslavljeni nemački reprezentativac, koji je za „Pancere“ odigrao 130 mečeva i postigao 49 golova, oprobaće se kao profesionalni hokejaš na ledu.
On je obećao da će igrati za svoj omiljeni klub „Kolner Haie“, koji je spasio bankrota nakon što je klub pogođen pandemijom korona virusa.
Podolski je uticao na to da se alarmiraju navijači da klub preživi, pa je tako obećao da će igrati hokej za klub iz svog rodnog grada ukoliko navijači kupe 100.000 virtuelnih ulaznica.
Taj cilj je postignut, a klub će imati značajna finansijska sredstva da prebrodi krizu, a takođe će dobiti i zvučno pojačanje.
„Izuzetno sam srečan zbog Haiea što smo dobili 100.000 karata. Želim da se zahvalim svim ljudima i kompanijama koje su nam pomogle. Jednom, kada sve bude malo mirnije, sešću sa klubom da vidimo kako će se ovo nastaviti. Kako god izgledalo, radujem se što ću biti igrač Haiea“, poručio je Podolski, svetski prvak sa Nemcima 2014. godine.
Podolski je inače ostao mnogima u Srbiji u sećanju zbog meča između Srbije i Nemačke na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi, kada mu je Vladimir Stojković odbranio penal u pobedi Orlova od 1:0.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: