Croatia open – Tri zlata i srebro za srpske veslače

Croatia open – Srpski reprezentativci veslači osvojili četiri odličja na 34. internacionalnoj regati „ Croatia Open“ koja je 8. i 9. aprila 2017. održana u Zagrebu, saopštio je Veslački savez Srbije. Na ovom takmičenju boje Srbije branila su četvorica veslača.

Na Regatnoj stazi na Jarunu osvojeno je ukupno četiri odličja – tri zlatna i jedno srebrno. Prvog dana dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik trijumfovao je u finalu s rezultatom 6:27.45 i tako stigao do zlata. U seniorskom skifu Marko Marjanović je osvojio srebrnu medalju. Naš skifista je u finalu izveslao rezultat 6:54.50, koji je bio nešto manje od dve sekunde slabiji od hrvatskog reprezentativca Martina Sinkovića, osvajača zlata. Prethodno, Marjanović je trijumfovao u svojoj grupi kvalifikacija s vremenom 7:36.14. U kategoriji seniora B Andrija Šljukić je s vremenom 7:16.49 osvojio prvo mesto u C finalu. U kvalifikacijama je bio treći s rezultatom 7:50.54.

Drugog dana srpske reprezentativne posade imale su maksimalan. Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik ponovio je uspeh iz subote i osvojio još jedno zlato u ovoj disciplini. Naš čamac je bio ubedljiv u finalu u kojem je trijumfovao sa rezultatom 6:36.02, što je bilo bolje za nešto više od 20 sekundi u odnosu na drugoplasiranu posadu. Marko Marjanović je srebru, koje je izlio u skifu u subotu, pridodao zlato u nedelju. Naš skifista je do najsjajnijeg odličja stigao s vremenom 7:01.77. Prethodno, Marjanović je trijumfovao u svojoj grupi kvalifikacija s rezzultatom 6:57.96. Mlađi senior Andrija Šljukić, koji se u subotu ogledao u skifu kategorije seniora B, u nedelju nije nastupio u kvalifikacijama skifova za seniore A.

Izvor i foto Danas

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: