ĆIRO BLAŽEVIĆ OTKRIO: Moja plata u Prištini je bila u zlatu i dukatima!

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević izjavio je da je dobio zlato zato što je FK Prištinu sredinom 80-ih godina prošlog veka ostavio u prvoj ligi tadašnje Jugoslavije.
„Kada sam došao bili su u banani, bez ikakvih šansi da ostanu u ligi. Ja sam došao i nismo izgubili utakmicu do kraja sezone“, rekao je Blažević.Priština je tada imala najviše gledalaca u ligi. Prištinu je gledalo skoro 19.000 ljudi po utakmici.“Spremam ekipu za utakmicu, kada mi dotrči čuveni političar Azem Vlasi i kaže: Šefe, provaljuju na stadion. Ispred je 35.000 ljudi, svi žele da uđu. Ja ustanem, popnem se na tribinu i mahnem ljudima. Svi su istog sekunda seli“, rekao je Blažević.

On je podsetio da je Tereza Kesovija došla u Prištinu kada je ovaj klub obezbedio opstanak u ligi.

„Zašto ona? Pa jer je tada bila planetarna zvezda. Stadion krcat, ni igla da stane. Pozvao sam Terezu da izvede početni udarac, a kada ga je izvela, nosio sam je na rukama preko celog terena“, ispričao je slavni trener.

On je rekao da su se okupili svi zlatari iz Prištine i da su ga isplatili u zlatu pošto je ovaj klub ostavio u Prvoj ligi Jugoslavije.

„Veći deo su mi isplatili u dukatima, ja sam odmah te dukate prosledio sirotinji. Nisam nijedan zadržao za sebe. Dobio sam više od kilograma zlata, ali to nije važno… podelio sam ga sirotinji“, naveo je Blažević.

On je priznao da je u Prištini imao status Boga.

„Živeo sam u hotelu Grand, istom onom u kome je odseo Josip Broz Tito. Na sve su pazili“, rekao je Blažević.

(24sata.hr)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: