Brazil i Kolumbija igraju za Šapekoense

Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Brazila i Kolumbije, od koje će sav prihod otići za pomoć Šapekoenseu, odigraće se 25. januara u Rio de Žaneiru, saopštila je Brazilska fudbalska konfederacija.

Fudbaleri Šapekoensea, članovi stručnog štaba i funkcioneri kluba su među poginulima u avionskoj nesreći koja se prošlog meseca dogodila u Kolumbiji. Šapekoense je putovao na utakmicu protiv Atletiko Nasionala u finalu Kopa Sudamerikane. Od 77 putnika i članova posade u avionu, poginula je 71 osoba.

Fudbalski klubovi i razne fudbalske organizacije nude pomoć klubu, a pojedini evropski i južnoamerički klubovi ponudili su besplatno svoje igrače na pozajmicu.

U prijateljskoj utakmici s Kolumbijom, koja će se odigrati 25. januara na Nilton Santos stadionu u Riju, za Brazil će nastupiti igrači iz domaćih klubova.

„Pošto to nije termin Fife za međunarodne utakmice, pozvaćemo igrače iz brazilskih klubova kako ne bismo osramotili klubove ili igrače koji bi morali da odbiju poziv jer su fudbalske lige u to vreme u toku“, navodi se u saopštenju Brazilske fudbalske konfederacije.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: