Tako je to u srpskom sportu – nema sredine. Kada tim pobeđuje, pa još šest utakmica u nizu, onda je kadar da osvoji sve trofeje. Čim stane, izgubi utakmicu, dve ili tri, odmah ništa ne valja i sve bi trebalo menjati. To je sudbina koju ovih dana proživljava Partizan. Iako je u prva dva meseca sezone napravio jedan jedini kiks.

Ti isti momci kojima su svi aplaudirali, sada trpe kritike. Neke čak u svlačionicu isprate i uzvici negodovanja, po koji zvižduk. Upravo to je doživeo Stefan Birčević, krilni centar tima iz Humske, posle poraza od Šarlroa.

Ne tako davno, isti taj momak je slavljen kao heroj kada je ubacio pobedničke poene na gostovanju u Ludvigzburgu. Ne tako davno nizao je koševe, izmišljao poene kada niko nije mogao da pogodi u gostima kod Solnoka, ili protiv Bešiktaša u Istanbulu.

Jeste, protiv belgijskog tima je pravio greške, bio je bez ideje, padao u kontrama, bacao lopte u aut, nije stizao u odbranu… Igrao je stvarno loše. Kao i ceo tim.

Znaju to i crno-beli, a najbolje zna Birčević. Nije potrebno da ga praznjikave tribine na to podsećaju.

Nema nikakve dileme da je to bio razlog zbog koga mu je glas drhtao dok se još jednom vraćao na utakmicu koju bi tako rado da zaboravi. Ali, ta utakmica će do daljnjeg proganjati tim Aleksandra Džikića. Zato su prve reči Partizanovog reprezentativca, bile:

  • Izvinjavam se ljudima koji su bili u dvorani. Želim i da im se zahvalim, da kažem da sve razumem… – zastao je Birčević, pa posle dubokog „Uh!“ nastavio:

  • Pokušali su da nas dignu na svaki način, ali protiv Šarlroa smo, što mi je veoma čudno, bili bez dovoljno energije. Možda prvi put ove sezone. Zato se svima lično izvinjavam. Zaslužili su da gledaju našu bolju igru.

Uz opasku da će on i ceo tim uraditi jedino što mogu – vratiti se u dvoranu i nastaviti da rade još jače, kako se partije kao protiv Šarlroa ne bi ponavljale – Birčević je nastavio priču:

  • Još ništa nije izgubljeno, niti u Evropi, a još manje u ABA ligi. Potrudićemo se da se što pre vratimo na pozitivan kolosek i da vratimo energiju koju znamo da imamo. Moramo da budemo ratnička ekipa jer samo tako možemo da dolazimo do pobeda.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »