Beogradski maraton menja trasu?

Jubilarni 30. Beogradski maraton održaće se 22. aprila naredne godine. Mali: Razmišljamo o tome da promenimo trasu i da trka između ostalog prođe preko Mosta na Adi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da očekuje rekordan broj učesnika na 30. Beogradskom maratonu, pošto se do sada prijavilo „100 odsto“ više učesnika nego u isto vreme prošle godine i najavio mogućnost promene trase.

Jubilarni 30. Beogradski maraton održaće se 22. aprila naredne godine, a Mali je rekao da je ta trka brend glavnog grada Srbije i da ne postoji mnogo manifestacija u Beogradu koje mogu da se pohvale toliko dugom tradicijom.

  • Imamo priliku da na pravi način obeležimo veliki jubilej. Beograd će sigurno biti u centru pažnje, pošto će izveštaji sa maratona biti emitovani širom sveta. U ovom trenutku imamo 100 odsto više prijavljenih za maraton i polumaraton nego u isto vreme prošle godine. Očekujemo više od 8.000 učesnika, što će nam uz boravak 10 legendi atletike u našem gradu omogućiti da organizujemo veliki broj humanitarnih događaja – rekao je Mali, saopštio je Beoinfo.

Gradonačelnik je naveo da je jedna od najvažnijih stvari na kojoj se radi i koja će obeležiti 30. Beogradski maraton nova trasa trke.

  • Razmišljamo o tome da promenimo trasu i da trka između ostalog prođe preko Mosta na Adi. Radimo na definisanju trase i uz prisustvo legendi koje će doći na maraton, ali i uz Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje će biti održano početkom marta u Beogradskoj areni, imamo priliku da napravimo spektakularan jubilej – rekao je Mali.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić zahvalio je gradu na pomoći u organizaciji trke.

  • Jubilarni 30. Beogradski maraton je naš zajednički projekat sa Skupštinom grada. Ideja je bila da promoteri koji su već bili u Beogradu ponovo dođu u srpsku prestonicu. Četvoro od 10 ljudi koji će promovisati 30. Beogradski maraton i dalje su aktuelni svetski rekorderi u svojim disciplinama i to je zaista velika stvar. Za njih smo napravili program i između ostalog biće snimljen dokumentarni film o njihovom boravku u našem gradu – rekao je on.

  • Znamo i da će svetski mediji biti zainteresovani za reportaže iz Beograda upravo zbog njihovog prisustva. Ostalo nam je još 122 dana do jubilarnog maratona i već sada možemo da kažemo da smo potpuno spremni za organizaciju ovog događaja – dodao je Nikolić.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: