BARSIN BISER Stefan Peno za “Blic”: Srpski dres je sve što želim

Stefan Peno je kao klinac otišao u Barselonu, a tek nekoliko dana pre toga prešao je iz Beokoša u OKK Beograd. Prošao je mlađe selekcije “blaugrane”, a ovih dana zaigrao za prvi tim na Superkupu.
Između utakmica Kupa Katalonije, Stefan Peno, koji je početkom avgusta napunio 19 godina, izdvojio je vreme da za “Blic” iznese svoje impresije.

  • Juna 2011. sam posle rada sa Gordanom Todorovićem prešao u mlađe kategorije OKK Beograda. Iznenada dolazi poziv za probu u Barselonu, gde sam otišao i potpisao četvorogodišnji stipendijski ugovor. U klubu su mi rekli da su me videli preko nekog snimka na Jutjubu gde sam igrao za Beokoš – krenuo je Stefan svoju priču.

Igrao si za prvi tim Barse na Superkupu? Kakva su očekivanja?

  • Pre tri godine počeo sam sezonu sa prvim timom, ali nijednom dosad nisam ostajao duže od predsezone s njima. Ove godine je još rano da se priča za mesto u timu. Na meni je samo da treniram jako, da koristim svaki minut kako na treningu tako i na utakmici. U Superkupu sam dobio mesto umesto Koponena koji je imao saobraćajnu nesreću. Kao što sam rekao, za sada sam s njima, treniram jako i čekam svaku priliku koja mi se otvori. Isto tako sam spreman ako mi kažu da se vraćam u B tim na razigravanje.

Stefanu je otac iz Srbije, a majka iz Venecuele, ali dileme nema. Reprezentacija Srbije mlada i seniorska?

  • Sledećeg leta je Evropsko prvenstvo za mlade za moju generaciju 97. Uvek ću biti dostupan za reprezentaciju Srbije koja god selekcija bila, a obući dres seniorske je sigurno najveći san u mojoj karijeri.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: