Babićeva osvojila bronzu na EP u trostavu

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Milica Babić osvojila je bronzanu medalju u trostavu, tri puta 20 metaka u juniorskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bakuu.

Babićeva je rezultatom 442,1 krug osvojila treću medalju za Srbiju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, posle ekipnog zlata seniora pištoljem i srebra Damira Mikeca u pojedinačnoj konkurenciji u istoj disciplini.

Kako je saopštio Streljački savez Srbije, Babićeva je u kvalifikacijama bila prva, u finale se plasirala sa 580 krugova (193 klečeći, 198 ležeći, 189 stojeći stav). Ona je dobro počela finale, tokom gađanja iz prvog, klečećeg stava je vodila, ali kad je krenulo pucanje iz ležećeg stava, izgubila je vodeću poziciju, a u jednom trenutku se nalazila i na šestom mestu.

Pred poslednju fazu finala, stojeći stav, kada počinje ispadanje, ustalila se na trećem mestu i malo joj je nedostajalo da osvoji srebro, pošto je, u trenutku kada ispada trećeplasirana, zaostajala je samo 0,2 kruga za drugoplasiranom Norvežankom Dženi Stene.

Zlato je ubedljivo osvojila Ukrajinka Ana Ilina rezultatom 453,8 krugova, što je novi evropski rekord finala, dok je Dženi Stene osvojila srebro rezultatom 452,6 krugova

Izvor RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: