ATP Top 5 – Novak Đoković kompletirao klub po godinama (30+)

Top 5 (po godinama) – Niko od petorice najboljih tenisera na svetu više nema manje od trideset godina.

Novak Đoković je u ponedeljak proslavio trideseti rođendan, nedelju dana pre njega to je učinio i Endi Mari, pa su njih dvojica sa po 30 godina najmlađi teniseri koji čine Top 5 na svetu.

Titulom na Mastersu u Rimu, Aleksandar Zverev je pokazao da se od njega može mnogo očekivati u bliskoj budućnosti, to već sada pokazuje Dominik Tim, ali ni jedan ni drugi za sada nisu u najboljih pet.

Zverev je pobedivši Đokovića sa 6:4, 6:3 došao na 10. mesto ATP liste, a dvadeseetogodišnji Nemac je protiv srpskog tenisera pokazao izuzetnu zrelost u finalu. Tri godine stariji Tim je igrao nekoliko finala ove godine, u Barseloni je poražen, a već u Rimu je savladao Nadala.

Od sadašnje petorice najboljih tenisera, samo je Stan Vavrinka „procvetao“ nešto kasnije. Federer i Nadal su počeli da dominiraju mladi, slično kao i Novak koji je poput Zvereva, prvi masters ovoji u Montrealu pobedviši tada neprikosnovenog Federera.

Mari i Đoković su napunili po 30, Nadal u junu puni 31, Federer u avgustu 36, a Vavrinka ima 32 godine. Na strani najbolje petorice je iskustvo, ali je na strani mlađih želja. Zverev i Tim su skorašnjim partijama pokazali da je imaju i da se ne predaju bez borbe, zbog čega će teniski veterani morati da podignu formu ako budu želeli da još vremena ostanu među najboljim igračima na svetu.

Izvor i foto B92

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: