ASS je imao obavezu da podnese finalni izveštaj sa Prvenstva Evrope u dvorani.

Direktor takmičenja Predrag Momirović je prezentovao Izveštaj u ime predsednika LOK-a takmičenja, g. Slobodana Brankovića, koji je u to vreme imao obavezu da bude na godišnjoj Skupštini Atleskog saveza Srbije.

Predsednik EA, Sven Arne Hansen se zahvalio na izvrsnoj i detaljnoj prezentaciji, i još jednom pohvalio Atletski savez Srbije i uputio čestitke g. Brankoviću za izvanrednu organizaciju najvažnijeg atletskog takmičenja koje je Evropa imala u ovoj godini.

Potpredsednik EA, Dobromir Karamarinov je naglasio koliko je ovo Prvenstvo Evrope u dvorani imalo pozitivan uticaj na razvoj atletike u Srbiji i u celom regionu, i u ime Izvršnog odbora dao punu podršku kandidaturi Atletskog saveza Srbije za dobijanje Svetskog Prvenstva u dvorani 2020. godine.

Pored toga, na dnevnom redu su bile i važne tačke koje će uticati na dalji razvoj kraljice sporta na starom kontinentu, uključujući i promenu u sistemu takmičenja. Takođe se razgovaralo i o alternativnom vrednovanju rezultata, kao i o eventualnom brisanju nekih rekorda. Odlučivalo se i o organizatorima evropskih takmičenja, tako da je Lisabon izabran za domaćina Prvenstva Evrope u krosu 2019. godine.

Izvor i foto Telegraf

Ostavi komentar

Translate »