Ana i Milko Bjelica, brat i sestra iz vrhunske sportske porodice, slavili su mnogo puta 2017. godine: Kuću pune trofejima

Odbojkašica sa selekcijom Srbije prvak Evrope, dok je košarkaš sa Crvenom zvezdom osvojio triplu krunu.

Tokom osnovne škole, dok je Milko Bjelica igrao basket sa drugovima u kraju, zadatak osam godina mlađe sestre Ane bilo je dodavanje lopte. Danas poznata odbojkašica Srbije može da se pohvali da ima više trofeja nego stariji brat. Ipak, sve titule se u porodici broje kao zajedničke.

Bjelice su u 2017. dopunile vitrinu Aninom evropskom zlatnom medaljom u nacionalnom dresu i triplom-krunom, koju je Milko osvojio sa košarkašima Crvene zvezde. Najstarija sestra Milka je završila košarkašku karijeru, a dva mlađa člana trenutno brane omiljene crveno-bele boje…

– Osećaj koji sam doživela kada sam izašla na čuveni „balkon“, ne može da se zameni ni sa čim – lako je Ana izabrala trenutak godine. – To je nešto što sanja svaki sportista, pa tako i ja, kao i moji brat i sestra. Bili su ponosni na mene.

Ana je napravila uspeh sa reprezentacijom, Milko je imao blistavu klupsku sezonu.

– Posle mnogo sezona u Zvezdi, osvojio sam prvu titulu – zadovoljan je Milko. – Pamtiću 2017. zbog tri trofeja, ali i zbog svih dobrih partija ekipe i u ovoj i prethodnoj sezoni.

Zanimljiva situacija u porodici je to što starije dete igra za Crnu Goru, mlađe za Srbiju.

– Moja karijera nije bila na vrhuncu kada sam dobio prvi i jedini poziv da igram za neki nacionalni tim – objašnjava košarkaš. – Nisam bio aktuelan, bio sam u senci i dres Srbije je bio daleko. Kao profesionalac sam želeo da imam nastupe i za reprezentaciju i ova moja odluka je bila stvar isključivo sportske ambicije. Nemamo nikakve barijere, jer se Ana bavi sportom u kome sve to drugačije fukncioniše.


Ostavi komentar

Translate »