Ana Ivanović podržava Đokovića: I mene je Rolan Garos ispraznio

Godina pada Novaka Đokovića posle trijumfa na Rolan Garosu, mnoge je iznenadila, ali ne i Anu Ivanović. Druga gren slem šampionka najuspešnije srpske generacije, kaže da odlično razume svog druga iz detinjstva

– Potpuno se identifikujem sa onim što se desilo Novaku – istakla je Ivanovićeva u intervjuu za Sports Ilustrejtid.

– I ja sam osetila veliku prazninu posle osvajanja Rolan Garosa i uspona na prvo mesto svetske liste.

Bilo je to 2008, Ana je imala samo 20 godina.

– Posle pariskog trijumfa bilo mi je mnogo teško u narednim mesecima da pronađem snagu i motiv za nastavak takmičenja. Tako je i Novaku bilo kada je prošle godine pobedio na Garosu.

Ivanovićeva poznaje Đokovića još od malih nogu.

– Zato je komplikovano za mene da pričam o Noletu, jer ga toliko dobro poznajem toliko godina. Uverena sam da je bio potpuno prazan posle osvajanja Kupa musketara u 2016, jedinog gren slema koji nikada dotle nije osvojio. Toliko je želeo taj pehar, toliko je radio da bi ga uzeo, da je, kada je ostvario cilj, potpuno ostao bez energije za naredne turnire. Zato je toliko pao u igri i rezultatima.

Ana kaže da je Novak dobro postupio što je rešio da uzme pauzu zbog povrede lakta do kraja sezone.

– Bilo je i u mojoj karijeri momenata kada je trebalo da uradim isto što i Đoković, da stanem neko vreme umesto da se razvlačim. Pogledajte Federerea kako se on uspešno vratio na teren posle dugog perioda odmora – zaključila je Ana koja se penzionisala na kraju prošle sezone.

Izvor i foto Sportski žurnal

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: