Alonso: Meklaren bi bio poslednji u normalnim uslovima

Meklaren bi bio zadnji da su uslovi bili normalni – Vozač Meklarena Fernando Alonso rekao je da su performanse bolida njegovog tima najgore u Formuli jedan, kao i da bi „u normalnim uslovima“ oni bili poslednji na početku trke.

Alonso je u Melburnu nadmašio očekivanja tako što je bio 13. na početku trke, a tokom većeg dela je bio u borbi za bodove, samo da bi pred kraj morao da odustane zbog problema sa vešanjem. Njegov timski kolega Stofel Vandorn bio je poslednji od svih vozača, odnosno 13.

„Vozio sam jednu od svojih najboljih trka do sada i neočekivano smo bili u trci za bodovima sve vreme. Bilo smo najgori po performansama. Bili smo 10. jer je kvalifikacioni krug u subotu bio izuzetno dobar. Na početku sam osvojio jednu poziciju, a onda nam je povlačenje (Romena) Grožana dalo još jednu. U normalnim uslovima na normalnoj stazi, bili bismo poslednji i pretposlednji“, rekao je Alonso za Skaj.

Meklaren je u trci uspeo da izbegne velike probleme koji su ga mučili tokom predsezonskog testiranja, ali su automobili bili spori. Vandorn je tokom kvalifikacija bio najsporiji na najbržem delu staze, dok je Alfonso bio treći od pozadi.

„Morali smo mnogo da čuvamo gorivo, što nam je prilično štetilo, ali smo uspeli da sačuvamo poziciju. Bio sam iznenađen što sam bio tako visoko, ali na kraju nismo uspeli da završimo, tako da moramo ubrzo da postanemo konkurentniji“, rekao je Alonso.

Meklaren se 2015. godine ponovo ujedinio sa Hondom, ali nije uspeo da se vrati u prve redove, dok je njen motor imao problema sa vibracijama koje su dovodile do kvarova. Šef Hondinog odeljenja za F1 Jusuke Hasegava rekao je da će tim imati novi motor za dva meseca.

Izvor i foto RTS

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: