1984. Partizan oteo Divca Zvezdi 2016. Rakićević izigrao Partizan i prešao u Zvezdu!

Novine od pre 32 godine dokumentovale kako je legendarni košarkaš, tada buduća nada, umesto crveno-belog obukao crno-beli dres, a ta situacija podseća na slučaj Rakićevića
Slučaj Petra Rakićevića, koji je uz pomoć menadžera izigrao Partizan i prešao u Crvenu zvezdu, samo je poslednja epizoda višedecenijskog otimanja košarkaša među večitima.Crno-beli su objavili na koji su način ispali naivni i poverovali menadžeru Petra Rakićevića, koji je obećao da će na arbitraži obezbediti slobodu za mladog košarkaša, pa su čak i zakazali potpisivanje ugovora u Humskoj, da bi istog dana parafirali dokument, ali na Malom Kalemegdanu. Možda i najdrastičniji primer u ovom „ratu“ datira iz 1984. godine, kad je tada supertalentovani centar Sloge Vlade Divac potpisao pristupnicu za Crvenu zvezdu, čak je i trenirao sa crveno-belima, ali je dve godine kasnije postao član Partizana.
– Iako sam se s Divcem i njegovim ocem o svemu dogovorio, on je preko noći promenio odluku. Pominjalo se tada da je dobio 10.000 dolara, ali ne verujem da je to bila istina. Mi smo mu nudili stan u Beogradu, ne verujem da je odluku doneo zbog novca – pričao je legendarni trener Zvezde Ranko Žeravica.Žeravica tada mladog Divca nije poveo na pripreme sa seniorskim timom, već ga je ostavio da trenira s juniorima, što je Vlada razočaralo i ohladilo od Kališa. Agilni Partizan nije oklevao sa akcijom. A svota od 10.000, samo izražena u evrima, pominje se i sada u slučaju Petra Rakićevića. Igrač je uzeo taj novac od Partizana i tako im se obećao, ali je pare po prelasku u Zvezdu morao da vrati.

NAJDRASTIČNIJI PRELETAČI MEĐU VEČITIMA

DEJAN TOMAŠEVIĆ
Zvezda – Partizan (1995)

Dejan Tomašević se sa crno-belima o svemu dogovorio još u januaru 1995, a igrao je svim srcem za Zvezdu do kraja te sezone.

MILOŠ VUJANIĆ
Zvezda – Partizan (2001)

Zvezda Milošu nije isplatila primanja, što je odmah iskoristio večiti rival i poentirao na neodlučnosti tadašnje uprave kluba s Malog Kalemegdana.

MILENKO TOPIĆ
Partizan – Zvezda (1997)

Topić je, navodno, potpisao predugovor sa crno-belima, ali je u igru utrčala Zvezda, čiju ponudu Partizan nije mogao da isprati.

LUKA BOGDANOVIĆ
Zvezda – Partizan (2004)

Luka je bio nezadovoljan statusom kod trenera Zmage Sagadina, a dobio je raskid ugovora na istim osnovama na kojima je to uradio Vujanić.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

0 Thoughts to “1984. Partizan oteo Divca Zvezdi 2016. Rakićević izigrao Partizan i prešao u Zvezdu!”

  1. sladjan

    divac je zadnju sezonu igrao u zvezdi mislim evro liga !!!tako da je on nas!!!!

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: